donderdag 30 april 2020

Woest

Het zag er wat somber uit gisterochtend. Het bleef bij dreigen en ik maakte een droog rondje dijk.


Het was al een tijdje geleden dat het zo bewolkt was en dan valt het me extra op dat de kleuren zo mooi zijn. Ik geniet dan ook van het jonge lindegroen tegen de baksteen muur.


Bijna net zo mooi als de tulpen die zaterdag ineens voor onze voordeur lagen en dat is dan bijna weer net zo leuk als de oranje tompoucen die de buurvrouw maandag kwam aanbieden.


Tja en vandaag gaat de rem er weer op. De aanwas van coronakilo’s moet maar weer eens stoppen, bijna twee verzamelde ik er. Want ook hier wordt minder bewogen en is er meer tijd om te snoepen. Verklaarbaar vanuit stressvolle tijden en gemis aan sociale contacten. Gewoon wat teveel troostvoedsel  waar ik slecht weerstand aan kan bieden. Zo stond er na de tompouce van de buren ook in de hospice weer van allerlei oranje lekkers klaar. Maar ook in de Hortus wordt de vrijwilliger verwend met zoet.
Misschien geeft het gewicht wel een wat vertekend beeld. Volgens Rick ‘staat er inmiddels een kilo haar op je hoofd’. Ja het kapsel is wat woest.




Ik lijk wel een Spanjaard. Vanmorgen regende het en besloot ik pas naar de hortus te gaan als het droog zou zijn en dat werd het al snel. Heerlijk om weer bezig te zijn en ondertussen wat te kletsen met andere vrijwilligers.



En hoe anders zag vanmiddag het rondje dijk er uit vergeleken met gisteren. 
Of het nu van het beetje regen komt weet ik niet maar ineens zag het geel van de paardeblommen.


Zoals vaker in het voorjaar zit de bewolking dieper in het binnenland en is de kuststrook Helder. Duidelijk te zien. Komt door het relatief koude zeewater.


Met groeten Ton

8 opmerkingen:

Emie zei

Leuk, je haar. Coupe windhoos, noem ik dat.

Ton zei

Hoi Emie, Ja en ik woon niet eens in Tinte waar vanmorgen een windhoos was. Met groeten Ton

Anoniem zei

Ik vind zo’n wild koppie ook wel leuk!

Johanna zei

En met jouw blog weer focus op verblijf in NL, waar de lage zon in heldere atmosfeer, het landschap in haar volle gloren toont. “ een nieuwe lente en een nieuw geluid” . Mooi je Hollandse taferelen. Die camper op je laatste foto heb ik niet gezien, het is immers hier te doen en niet elders!
Groet, Johanna

Ton zei

Hoi Vlasje, Het is nu bijna net zo lang als ik had op de middelbare school. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Johanna, Gewoon, nou wat is gewoon, de knop omzetten en doorademen. Het is hier tenslotte geen straf om hier te zijn. Wel vervelend dat je man wel in Spanje is. En die camper staat er al maanden en brengt mij niet op reisgedachten. Met groetenTon

Jan uit Perth zei

Ha ha, Ton, wees blij dat jouw haar nog steeds groeit! En voor een goede "coupe" kan Rick toch -met een scherp schaartje en een klein kammetje) wel wat betekenen, of niet?
Alle goeds vanuit Downunder! Jan & Dean

Ton zei

Hoi Jan, Ik ben zeker blij met mijn groeiende haar en de kleur. Als ik op mijn vader lijk krijg ik geen of nauwelijks grijze haren maar misschien zit er toch ook wat haar gen van mijn moeder in en houd ik het donkerblond niet tot mijn dood. Rocimgaat er niet aan knippen. Ik laat het als een Coronastatement groeien tot de lockdown voorbij is. Met groeten Ton, ook aan Dean.