zondag 26 april 2020

Settelen

Eigenlijk was ik er afgelopen dinsdag na de aangekondigde ‘geen verlichting’ van de Corona regels wel een beetje klaar mee en had ik woensdag gewoon een kater van de niet uitgekomen verwachting die ik toch wel had. Zelfs nadat ik mezelf had toegesproken dat het universum er echt niet alleen is om het mij naar de zin te maken. Dat moet ik zelf doen en soms met wat hulp van Rick.

Omdat het er nu echt wel een beetje naar uitziet dat we dit jaar niet naar De Klompen kunnen afreizen, ook al blijf ik die mogelijkheid in gedachten houden, steken we meer energie in settelen in Nederland. Klinkt best wel raar voor Nederlanders met een huis in Nederland.
Zo vroeg Rick om een uitbreiding van uren in het verzorgingshuis en mailde hij de Hortus of die al weer open is voor vrijwilligers en zo ja, hoe? De hortus is inmiddels aan het opstarten en ja ik was hartelijk welkom. Wel anderhalve meter uit elkaar blijven, werd er gezegd en dat is samen met één andere vrijwilliger wel te doen met achterstallig onderhoud op duizend vierkante meter. Want zes weken met het allerminimaalste onderhoud door een vaste medewerker zorgt voor een berg werk in de Japanse tuin. 
Maar het was heerlijk. Prachtig weer en paradijselijke stilte op het geklater van de waterval na. De schildpadden lagen op de waterkant te zonnen en sommige koikarpers sprongen boven het water uit. En dan lekker zen, zittend op het achterwerk onkruid uit het mos peuteren. Wat wil een mens nog meer?


Van zus leende ik drie Wasgij puzzels. Best lastig want er is geen afbeelding die je moet namaken en dat vraagt om een andere benadering en zo begin ik maar met het maken van structuren die ik aan de kleuren herken. En als dan een stuk of tien blokjes in elkaar passen zie ik wat het moet gaan worden.

Naast het tuinklusje dat ik deze week afmaakte, de hortus-ochtend en de hospice diensten kregen we visite. Ook weer eens een welkome afwisseling.



Eerst werd de nieuwe auto geshowd, tijdens en daarna kletsten we met de Rome pelgrims Barry en Monique zonder problemen vier uur vol.


Klaar voor een nieuwe week.

Met groeten Ton

8 opmerkingen:

Petra zei

Ja Ton en zo zullen we onszelf nog een tijdje moeten kunnen vermaken, zal heerlijk voor je zijn ff naar de hortus😉. Ik heb hier nog steeds genoeg te doen in de tuin, als rondje klaar is kan je weer van voren af aan beginnen🥴. Al moet ik zeggen dat door de droogte het onkruid minder hard weer terug kom 😎, maar heel eerlijk wij kunnen hier wel wat water gebruiken 💦💦. Ik dacht ook dat we wat zouden krijgen met name vandaag, maar niets bleek minder waar, het was heerlijk toeven hier in de tuin. En volgens mij krijgen we morgen ook weer een prachtige dag. Vanmorgen vroeg toen iedereen hier nog op één oor lag al een flinke wandeling gemaakt een heel stuk over de omring dijk. Daar liep ik rond 9 uur maar vond het toen al aardig druk met joggers, en wielrennende personen. Maar ja heen ga je terug moet je 🥴. En gezellig ff visite lubber je weer van op. Gezellige Koningsdag gewenst oranje tompoezen bij de koffie? Ik bak morgenochtend vroeg maar ff een appeltaartje, voor bij de koffie want ja hij is tenslotte toch jarig 👑🎉Groetjes Petra

Anoniem zei

Hoi Ton, wat jammer voor jullie, De Klompen op afstand houden voor zo’ n lange tijd.
Maar jullie hebben genoeg interesses om het hier ook leuk te hebben! Groetjes!

Johanna zei

Hoi Ton, je hoorde eeuwen niets van mij. Nu ben ik 5 weken gestopt met werken om toe te komen aan zoveel andere activiteiten. Na een korte retraite om bij te komen van 34 jaar werk in GGZ, gedurende welke mijn partner vast naar onze finca in de Baix Ebre vloog, zou ik ook naar Spanje vliegen om voor het eerst in 10 jaar daar eens langer dan drie weken te zijn en een lente tuin te gaan beplanten en be zaaien...enfin, ik zit hier en hij daar. Ik moest mijzelf net als jij bij elkaar rapen deze week, want zelfs 1 juni gaat het niet worden, een reis naar Spanje. Nu hoop ik op 1 juli, maar lees ik dat jullie je instellen op 2021....... houd maar moed. Jullie initiatieven motiveren mij om het hier ook anders in te gaan vullen, oa je blog frequenter lezen, waarvoor veel dank!
Hartelijke groet, Johanna

Ton zei

Hoi Petra, Een leuk woord: lubberen. Wij gebruikten dat voor kleding en schoenen die door het dragen groter werden en uit model raakten. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Vlasje, niet naar Spanje kunnen vinden we jammer maar realiseren ons dat het gewoon een luxeprobleem is. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Johanna, Dat is zeker een tijd geleden dat je reageerde. En leuk dat je er weer bent. Ik begrijp het dat je pensionering heel anders is begonnen dan je had bedacht. Wij zeiden vanmorgen nog tegen elkaar dat we deze situatie toch echt niet hadden kunnen voorzien tijdens het maken van de plannen voor 2020. Wij proberen ons maar te schikken, wat niet altijd vanzelf gaat, en zetten onze blik maar wat verder weg om tegenvallers te vermijden. Ennuh, die lente tuin komt er volgend jaar. Houd je sterk. Met groeten Ton

Marthy zei

Ook wij kunnen nog steeds niet naar onze geliefde plek in Frankrijk. Maar net als jullie proberen we de dagen in te vullen. Mart doet weer een klus bij een zoon en ik maak me in het huis van dochter nuttig met extra karweitjes. En verder wandelen, eindeloos wandelen.

Ton zei

Hoi Marthy, Jullie zijn goed in staat om de dagen te vullen en.......het nieuwe huis doet er nog een schepje bovenop. Dat huis ziet er trouwens puik uit. Goede keus lijkt me. Met groetenTon