zondag 19 april 2020

Elfstedentocht

Mooi vind ik hem wel, die puzzel van de zwaan, maar o, wat een draak om te maken. 
12 Dagen had ik nodig. Ik ben dan ook een man en mannen hebben minder kegeltjes voor kleur in de ogen waardoor ze minder kleurnuances kunnen onderscheiden. Tel daarbij op dat we als mens geen kleurgeheugen hebben en dat we kleuren ‘interpreteren’. Dat laatste is dat ik de zwaan als wit ‘zie’ maar als er een los stukje zwaan op tafel ligt is dat gewoon rose grijs of bruin.


Anyway: hij is af en het hield me van de straat. Net als de tuinklus. Niet een maar twee middagen waren nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Heerlijk. Het weer was perfect en.......zandgrond. Ik was bijna vergeten hoe prettig dat is. Niks hakken met een pikhouweel om een plantgat in de grond te maken. Nee, gewoon mijn voet op de spade zetten die dan vervolgens gelijk een warm mes door de boter de aarde inglijdt. Ja, ja ik weet het. Er zitten ook nadelen aan want wat was de grond al weer droog na de februari zondvloed en wat een verschil met de vruchtbare kleigrond in de tuin van de sopraan.

De dagelijkse rondjes dijk begin ik wel wat sleurig te vinden, ook al ziet de zee er altijd anders uit. Ik moet me er steeds meer ‘toe zetten’, zeker ook omdat ik Rick niet meekrijg.

Gisteravond wilden we de film The longest ride zien op tv maar na tien minuten was ik het alweer zat. Ik kan het niet langer opbrengen om anderhalf uur te kijken naar clichés en dat heb ik niet alleen met films maar ook met boeken. 
Dus kreeg ik een mentaal zetje, stapte de bank af en zei: ik ga wandelen waarna Rick de tv uit drukte en met me mee naar de gang liep. 
Maar mag ik dan wel mijn huisbroek aanhouden, vroeg hij.
Ja, als je daar gelukkig van wordt.


En we waren mazzel met een mooie oranje lucht.
Het front dat volgens Marjon de Hond langzaam naar het noorden wegtrok en uit elkaar getrokken werd, was duidelijk te zien.


Een paar meeuwen maken het plaatje compleet.


Rick’s huisbroek kocht ik een paar maanden gelden bij de DEKAmarkt. Kostte een tientje en is heerlijk warm en comfortabel. In Spanje zei Rick dan ook geregeld: ik wou dat ik mijn nieuwe broek had meegenomen.
Nu zit er wat mij betreft één restrictie aan die lelijke huis- of trainingsbroeken: die blijven binnen tenzij je er mee traint. Dus niet voor het gemak in zo’n Johnny of Anita broek de straat op voor een boodschapje of zo.
Gelukkig schemerde het een beetje.


Wel waaide het keihard maar daar hadden zowel Rick als de ganzen geen moeite mee. Ik wel en hoop dan ook van harte dat die windmachines in het oosten eens uitgezet gaan worden.
Als deze periode van straffe oostenwind in januari of februari had gevallen hadden we wel 27 Elfstedentochten kunnen schaatsen.



We liepen in vijf kwartier van huis naar de vuurtoren en weer terug en voelden ons een stuk prettiger dan dat we zouden hebben gekeken naar de film.
Ongeveer als Benny Nijman zong: Elke avond kassie kijken tot hij van verveling omviel van de slaap.

Vanmiddag krijgen we een vriendin op visite die vroeg of Rick haar wilde helpen bij het inzingen van een bandje voor een project van Margriet Eshuis.


Met groeten Ton

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Is dat niet een fanelle pyjamabroek? De kleuren passen wel mooi bij die schitterende luchtfoto’s.
Mooie puzzel, knap hoor. Ik begin er niet aan.

Ton zei

Hoi Renske, Het is een plasticbroek, beter bekend als fleece. En de kleuren kleuren mee met de lucht want het paars in de broek is in het echt grijzig. Grapje van moeder natuur. Dank voor het compliment. Met groeten Ton

Lot zei

Zo'n 35 jaar geleden stonden we op een Franse camping tegenover Margriet Eshuis die er met haar zoon stond. Toen ze wegging hield ze opruiming en kregen we een bamboe mat vaan haar, we hebben nog jaren plezier van het matje van Margriet gehad

schrijfselsvanmij zei

Mooi, die broek, gelukkig dat het (bijna) donker was :-)

Anoniem zei

Geinige broek, een Freek de Jonge print.
Hoe staat het met jullie Spaanse stede? Is dat geen groot probleem, zonder gasten en inkomsten?
En al die plantenprojekten........

Petra zei

Mooie puzzel maar moeilijk dat zie ik zo. Prachtige foto’s schitterende lucht, en dat broekie echt Super Tof. En ja we moeten nog wel ff zo door op deze voet ben ik bang, dus ook hier af en toe een wandeling maar meeste tijd aan huis gekluisterd 🥴. Er is hier nog wel werk in en om huis voor half jaar quarantaine maar ik heb er af en toe gewoon geen zin in. Maar nu verslappen is ook geen optie, ik moet er niet aan denken dat daardoor het aantal zieken weer gaat stijgen. Maar lang duurt het wel zo, jij heb mijn dag wel weer ff opgeleukt met deze prachtige foto’s hier word ik wel blij van. Een liefdevolle groet Petra.

Ton zei

Hoi Lot, Goede herinneringen dus. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Inge, Het is een heerlijk broekie en ik heb er spijt van dat ik er voor mezelf niet een heb gekocht. Welvoor inpandig gebruik. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Vlasje, Aan de Spaanse stede proberen we maar niet zoveel te denken. Er wordt elke week een inspectie gedaan door een buurman en dat is het. De tuin laat ik over aan het universum. Financieel zitten er geen nadelen aan de crisis omdat we het huis niet verhuren. Voordelen wel want Rick heeft gevraagd voor een groter contract zolang we hier zijn. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Petra, We zullen zeker nog wel even op deze voet verder moeten dus een volgende puzzel ligt al op tafel. Wel lekker dat jullie nog voldoende ‘werk,’ in huis en tuin hebben. En ‘zin’ komt wel weer dus dan eerst maar gewoon een zetje onder het achterwerk. Dank voor het compliment. Ik maak slechts foto’s van hetgeen het universum aanbiedt. Met groeten Ton