zaterdag 4 april 2020

Gegeven paarden


Het rondje dijk is elke dag hetzelfde en altijd anders.


Dinsdag was de lucht strak blauw, de zee glad maar moest het jassie toch dicht blijven.



Woensdag was een stuk minder aangenaam ook al piepte de zon tussen een paar wolken door.


En kreeg ik een staartje van deze bui op mijn kop.


Maar was er even later ook de beloning van gebroken licht en een zeehond maar die kreeg ik niet op de foto.

Die ochtendlijke wandelingen zijn heerlijk en ik tel ze bij mijn zegeningen. Zeker als we horen van onze kennissen in Spanje.


Omdat we hier waarschijnlijk nog wel wat langer zullen blijven verzamel ik zo langzamerhand wat planten. Zo kreeg ik gisteren drie amaryllis bollen bij de bloemenwinkel die niet werden verkocht Altijd leuk en als ze uitgebloeid zijn kan ik ze meenemen naar De Klompen. 


Ik vraag me dan wel weer af waarom er dan zo met zo’n bol gekl..t moet worden? Een dikke laag gekleurde paraffine eromheen en een stuk ijzer in de kont. Raar dat ze het dan niet zo goed gaan doen. Ik trok dus eerst dat stuk ijzer eruit en pelde de laag paraffine er af. Zijn ze alle drie beschimmeld en is er een helemaal verrot. Nou ja, een gegeven paard mag je niet in de bek kijken dus staat de beste tussen de oranje bloeiende plantjes, die de vrijwilligers kregen bij de Hospice.


In het Wijko emmertje staat een zaailing van een pompoen en die gaat in mei in een grote pot op het balkon maar we gaan er vanuit dat we de vruchten hier niet gaan zien.



Voor het eerst in honderd jaar heb ik een paas tak in huis. De enige gele versiering die ik had waren veters die we vorig jaar tijdens de Nijmeegse kregen.

Nu nog een paasstol.

Met groeten Ton

4 opmerkingen:

Emie zei

Dat het volgend weekend Pasen is, realiseer ik me nauwelijks. Ik denk dat ik een kilo chocolade eitjes ga kopen.

Ton zei

Hoi Emie, Ik realiseerde het toen ik twee hospicediensten aanmeldde voor komend weekend. Pas op met die chocolade eitjes. Met groetenTon

Petra1945 zei

Ton, ik werd met mijn neus op de komende Pasen gedrukt toen familie begon over een gezamenlijke paasbrunch... door middel van een app: Zoom of iets vergelijkbaars. En dan allemaal dezelfde AH-Box, maar het thuisbezorgen daarvan gaat niet lukken: Appie is overbelast.
Ik vroeg me overigens af: hadden Rik en jij nog een Camino in de planning staan? En de Vierdaagse? Staat allemaal op de tocht, lijkt me.

Ton zei

Hoi Petra, Een Aploos ontbijt wordt het dus maar kan ook gezellig zijn. Een camino staat eigenlijk voor 2021 op de planning maar er zijn nog wat praktische bezwaren dus het kan ook zomaar 2022 worden. Tja, die Vierdaagseroganisatie is een beetje aan het klooien in onze ogen. We gaan zien wat ze gaan doen maar het lijkt mij dat het niet door kan gaan. Met groeten Ton