dinsdag 20 september 2016

I love the sound of breaking glas

Zingt Nick Lowe.

Vanmorgen eerst nog een paar incourante spullen ingepakt. Daarvoor kon ik volgens de verhuisman van twee dozen een grotere maken door de bovenste doos als deksel te gebruiken. Werkt geweldig dus zitten ook de lampenkappen, stofzuiger, tafelpoten en kerstboom veilig in een doos.

Daarna de tuin in. FF een grasveldje aanleggen heet dat. De buren zijn nu niet direct behept met tuiniersbloed. Alles groeit naar hartelust in hun tuin: zevenblad, heermoes, bamboe, klimop, haagwinde en geen van allen stoppen ze met woekeren bij de perceelgrens.

Dus heb ik het hek ontdaan van klimop, de uitlopers van de bamboe afgehakt en een hele berg met wortels van de haagwinde uitgevorkt.


Maar ik ben nu zover dat ik morgen kan gaan harken en graszaad zaaien. Ik hoop dat de haagwinde met de toekomstige wekelijkse maaibeurt het onderspit gaat delven want ze is niet alleen mooi maar ook verrekte taai.


Tja en wat te doen met de Xerosicyos? Ik kreeg deze bijzondere planten jaren geleden van een vriendin van mijn zus. De knollen zijn ongeveer twee keer zo groot geworden als toen ik ze kreeg, wellicht omdat ik ze in de zomer altijd buiten in de tuin zet. Maar nu? Ze moeten mee naar Spanje want kunnen tegen extreme droogte. Ik wil ze zonder aarde opslaan in een donkere koele ruimte. Moeten ze overleven.


Niet alles gaat van een Leiendakje.
Kan dat wel, die foto's aan zo'n plastic draadje?
Tuurlijk. Het is een systeem dat daarvoor is gemaakt.

We waren aan het opruimen op zolder.
Hoor je dat? Er is iets gevallen.
Ik kijk uit het raam want het geluid lijkt van buiten te komen maar zie niets.
Als ik later beneden komt hangt er nog maar een. De ander staat met kapot glas rechtop achter de bank. Gelukkig staat de bank vijf centimeter van de muur anders hadden we waarschijnlijk meer schade gehad.


Gelukkig is oermoeder van beton, ze gaat toch mee naar De Klompen en zal de reis wel overleven. Ze is zo ongeveer het laatste dat nog wordt ingepakt.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: