zondag 28 februari 2016

Pien

Vrijdagavond met Zinko zangles.
Wat een energie geeft dat. Na de les nog even lekker geborreld en toen door naar huis nummer 1.

Zaterdagochtend snel door naar Velsen om op Pien te passen en haar vanmiddag mee te nemen naar Texel.
Waarom niet meteen op vrijdag door naar Velsen? Omdat de baasjes van Pien hun laatste nacht graag in eigen bed wilden slapen voordat ze 's morgens vroeg op pad naar de sneeuw zouden gaan.


Pien: als slimme hond heeft ze binnen vijf minuten een door leidingen extra verwarmd stukje vloer in bezit  genomen.

Het geeft een vakantie gevoel om op een andere plek te zijn. Wel even wennen aan de de nieuwe situatie. Waar staat de koffie? Hoe werkt de tv? Want had je vroeger alleen een aan/uit knop, nu lagen er zes afstandsbedieningen voor de bediening van het apparaat. Beetje overdreven natuurlijk. Maar er moest ondanks de aanwijzingen die de eigenaar had gemaakt toch nog wat gewhatsappt worden.
Hetzelfde geldt voor schakelaars, de douche, het espresso apparaat en nog wat van die dingen.

Voor ons eigenlijk wel eens goed om zo na te moeten denken. Je eigen huis is natuurlijk heel begrijpelijk en handig ingericht maar bij een ander......

We kregen laatst van een gast te horen dat de lichtknopjes in ons huis nogal onhandig waren geplaatst.
He, wat een gezever, denk ik dan.

Maar ze hebben wel gelijk, alleen zijn wij gewend aan die rare lichtknoppen en zij niet.
De lichtknop in de badkamer zit achter de deur. Inderdaad een rare plek maar er was nu eenmaal geen  betere plaats te vinden tijdens de verbouwing.
Het licht op zolder kan je alleen aandoen in de overloop. Dat is nog tot daar aan toe maar het moet daar ook weer uitgedaan worden. 
Dus doe ik eerst het zolder licht aan, loop naar boven en doe het bedlampje aan, loop vervolgens naar beneden om het zolderlicht uit te doen. Als Rick nog beneden is roep ik natuurlijk dat hij dat moet doen.

Kortom. Ik zal volgende week eens extra aandacht geven aan de 'handigheid' van ons huis en kijken wat er verbeterd kan worden of dat ik extra aanwijzingen in de infomap moet zetten.

Met groeten Ton