maandag 1 juni 2015

De P houd ik erin.


A Ik heb tijd zat.
B Het kost niets.
C Het verhoogt het vakantie gevoel.

Als de Texelaars met de pont naar de overkant gaan pakken ze bijvoorbeeld: bootje 11. Dat wil zeggen de boot van 11 uur.

Omdat er op Campus Potvis niet heel veel reuring is, loop ik verschillende keren per dag met Egbert naar de veerhaven om de boot te zien aankomen en vertrekken. We zitten dan even lekker met onze snuiten in de wind en luisteren, de enige keren per dag dat er verkeers lawaai is, naar het verkeer dat de boot afrijdt. 
De haven is de navel van het eiland en ik woon er twee minuten lopen vanaf. Bofkont die ik ben.


Deze foto is vorige week gemaakt vanuit de Mokbaai.

Omdat Rick vandaag aan 'de overkant' moest zijn, leek het mij wel een leuk idee om hem vanmiddag te verrassen door hem met de boot op te halen. Dus zat ik om vier uur op het schip.


En omdat ik alle tijd had kon ik eens goed om me heen kijken, zag ik deze scholekster die zijn nest op een van de pilaren in de haven heeft gemaakt. Nou, uh, nest. Het lijkt slechts een kuiltje tussen stenen.


Nu mopper ik zelf nogal op het weer maar vandaag was het echt niet nodig om een capuchon op te hebben.. Ze voerde de meeuwen wel goed.


De veerpont die afgelopen weeken brand in de machinekamer had, is inmiddels weer in de vaart.

Rick was helemaal verrast toen ie ons op het schip ontwaardde. Maar tijdens een kopje soep in het restaurant kreeg ik al snel de nieuwe bijnaam Drs P.


En voordat je het weet ben je weer op Texel.

Ook al werkt Rick morgen gewoon op het eiland: omdat er morgen stormachtige wind wordt verwacht ga ik beslist in de herhaling.


Met groeten Ton

Geen opmerkingen: