zondag 28 juni 2015

Decadent

Er zijn ook wel eens momenten dat ik de tuin van Los Zuecos meer dan zat ben.
Als we hier aankomen is mijn eerste rondje altijd even om de tuin te inspecteren. Ook als we 's nachts aankomen.  
Eigenlijk is dat niet slim want dat kan je beter de volgende ochtend doen als je lekker uitgerust bent van de reis. Er is namelijk altijd wel iets waar ik upset van word. Een morsdooie sinaasappelboom, een berg onkruid, een plant die volledig in de luis zit, irrigatie systeem dat lekt. Kortom: te veel terwijl ik vakantie wil. Wonderlijk natuurlijk, want ik heb eigenlijk altijd vakantie.

Na een halve ochtend luieren trekt de lust tot tuinieren me toch gewoon teveel aan en ga ik, beginnend met het uittrekken van klein onkruidje hier en daar, er gewoon met volle kracht tegen aan. Ruimen met die troep, snoeien, terrasje maken, grind harken, daarna zwembad schoonmaken, jacuzzi onder handen nemen, schaduwdoek ophangen, etc. Er is altijd wel iets te doen en het liefst doe ik van alles tegelijk. 
Rick wordt daar altijd een beetje onrustig van want het ziet er uit of er een bom is ontploft.


Overal snoeiafval, de jacuzzi is van zijn plaats, de kasten staan open en overal ligt gereedschap.

Maar ik ben dan helemaal in mijn element. 

Inmiddels is de groeisnelheid opgelopen. Onderstaande foto is van voorjaar 2013.


En deze van vandaag.


De temperatuur loopt, niet eens langzaam, op. Was het vrijdag ochtend 22 graden vanmorgen gaf de thermometer  om acht uur al 26 graden aan. Warm daggie maar daar klagen we niet over.
Wel zit ik nu heel decadent binnen. Want een toppunt van decadentie is het; een huis in zonnig Spanje hebben en binnen zitten.

Met groeten Ton


1 opmerking:

Leonoor zei

Wat heerlijk lijkt me dat, met zo'n uitzicht in een Jacuzzi. Wij hebben recentelijk een opblaasbare aangeschaft, alleen dit uitzicht zat er niet bij inbegrepen!