vrijdag 21 juni 2013

Slakken

Enkele jaren gelden had ik een pijnlijke schouder. Geen idee waar het van kwam. Tot ik een paar dagen slakken ging rapen die het op mijn hostas hadden gemunt.

Slakken kun je vergiftigen maar dat is niet zo vriendelijk voor vogels en egels. Maar om ze plat te trappen vond ik te smerig. Ik heb ze ook wel eens plat geslagen met een spade maar werd daar ook niet vrolijk van.
Om van al die problemen af te zijn gooide ik die slakken daarom keihard tegen de schutting en dat had als gevolg een pijnlijke schouder.

Met een groentetuin wil je ook geen slakken hebben en gelukkig heb ik kippen die er gek op zijn. Dus als ik een slak zie gaat die zonder pardon het hok in.
Vandaag met de rijkelijk gevallen regen kwamen alle slakken lekker uit hun schuilplaatsen met dit resultaat als gevolg.






Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Sietske zei

Hoe langer ik je lees, hoe leuker ik je stukjes begin te vinden. Je kent mij niet, en ik ken jou niet, kwam je ooit eens toevallig op een blogrol van een ander tegen, maar ik moet zeggen, ik lees je verhalen, ontroerend en grappig, nuchter en sarcastisch, met heel veel plezier. Hoop dat je nog lang door blijft schrijven. En die kippen, daar moest ik wel heel erg om lachen. Dat zou ik nou ook filmen :)

yvonne zei

Tjee, is nog wat vroeg om over platte of kapot geslagen slakken te lezen. Maar ben blij dat je een diervriendelijkere manier gevonden hebben, en de kippen ook blij!
fijn weekend,
yvonne