zondag 26 mei 2024

Je kan wel dansen

Na een paar dagen door huis en tuin strompelen vanwege een pijnlijke knie vandaag weer eens op pad.

Op naar het buurdorp Canillas de Albaida waar een camperplaats is. Daar campeert de alt die de afgelopen twee jaren als tijdelijk resident van Cómpeta meezong in het koor. In die tijd is er een mooie vriendschap ontstaan die vandaag weer eens bezegeld werd.

Samen met haar man maakt ze een reis over het Iberisch schiereiland. Eigenlijk was het de bedoeling dat ze ons zouden ontmoeten in Portugal tijdens de camino Portugues maar door omstandigheden kwamen ze daar gewoon net te laat aan. Het werd dus vandaag. Het voelde bijna aan als een thuiswedstrijd.

Eerst genoeglijk bij de camper aan koffie met……..het kan niet anders: eigengemaakte pastel de nata. Ze worden steeds beter.


Deze foto werd gemaakt door de ober en uitbater van restaurant bar Almijarra waar we heerlijk aten. 

Dank Karin en Mat voor de gezellige dag.

En morgen zingt Karin mee tijdens de repetitie. 

Na jaren wachten bloeien de Metrosidero’s  eindelijk weer eens.



Dit zijn de eerste bloemen die open zijn maar er komen er nog veel meer. De afgelopen maanden zagen we ze heel vaak in bloei staan. Niet alleen in Portugal maar ook in Spanje aan de kust. En nu dus ook in mijn eigen tuin.

We kregen ook nog een schok te verwerken. Over de eventuele serre die we aan het huis willen laten zetten.

We zijn begin mei naar een gespecialiseerd bedrijf geweest dat serres en hobbykassen bouwt en levert. Nadat we al onze wensen hadden geuit en de haalbaarheid ervan hadden besproken kregen we na een week de offerte. 14.000 euro zonder betonvloer. Dat laatste kan het bedrijf ook regelen maar het is goedkoper om dat door een plaatselijke aannemer te laten doen.

We nodigden ook de plaatselijke aannemer uit om een offerte uit brengen voor een serre inclusief betonvloer. Die riep meteen dat hij het goedkoper kon doen want eenvoudig zelf te maken. En dat terwijl wij geen prijs hadden genoemd.

De offerte kwam binnen: 32.000 euro. Nou, dat is ruim twee keer zoveel en laten we dat bedrag nou net niet op de plank hebben liggen. Tijd dus om nog eens langs de bouwe constrictor uh constructor te gaan.
Tja, gehard dubbelgas met coating tegen de zonnestralen en alle wanden gemaakt uit schuifpanelen van gehard glas. Die coating werkt trouwens echt. We konden dat ondervinden via een test opstelling. Het zag er allemaal heel gelikt uit en we zagen natuurlijk echt wel het kwaliteitsverschil tussen de twee types serres. 

Maar wat zou mijn moeder hierover zeggen? Je kan wel dansen al is het niet met de bruid. Iets minder luxe kan ook wel.

Goed, in het gesprek kwam hij met een eenvoudiger constructie (aangepaste dakhelling) en wellicht een dicht dak (geen glas) en aan de noordzijde vast glas. Eventueel de maat aanpassen. In plaats van 18 naar 12 vierkante meter. 
Maar of dat allemaal tot een halvering van de prijs gaat leiden?


Met groeten Ton 



3 opmerkingen:

miekequilt zei

Dat is een dure grap. Maar als jullie er echt plezier van hebben en het is een echte aanwinst... Zou je dan blij zijn met goedkoper en veel minder luxe? Een moeilijke keuze. Maar er komt vast een goede oplossing.

Anoniem zei

Ja, het was een mooi en bijzonder weerzien en heel fijn om weer even in Cómpeta te zijn! Wat hebben we weer veel besproken en gelachen, altijd gezellig! Dus jullie ook dank daarvoor en voor de vriendschap. En inmiddels ook een leuke traditie aan het worden … de tomatensoep met balletjes tijdens de woensdag van de 4-daagse! Ook dit jaar staat hij weer klaar voor jullie, samen met een broodje beenhamsalade! Maar we zien elkaar ook voor die tijd nog! Dank voor je pastel de Nata, hij was heerlijk … 🥰

Marthy zei

Ik zeg het wel meer, mijn moeder was van de uitspraken en gezegdes en zij was ook heel verstandig. Zij zou in dit geval precies hetzelfde gezegd hebben. Ik wist precies wat jij bedoelde met de titel van je blog.