maandag 10 januari 2022

Je kunt het toch niet voor je houden

Je kunt het toch niet voor je houden, zei Rick me vanmiddag.

Al vanaf augustus eten we geen of nauwelijks koolhydraten maar dat stond met de feestdagen wel wat onder druk.
Nu ik alleen in Spanje zit vind ik het eigenlijk best lastig om weer in het gareel te lopen. Alleen op de berg word ik niet gestimuleerd en word ik makkelijk in bekoring gebracht. Het vlees is zwak.

We bellen regelmatig met elkaar en bespreken dan ook of we ons redelijk aan de dieet voorschriften houden. 
Ja hoor, vertelde ik Rick. Tot nu toe heb ik me keurig gedragen maar of ik het de hele dag volhoud weet ik niet en denk niet of ik je het anders vertel.
Waarop hij zei dat ik m’n mond toch niet kan houden. En dat is zo. Mijn ouders zeiden het al.

Nou ja. Ik bakte dus net twee pannenkoeken. En ze waren heerlijk.


Net als de dag trouwens want ook dat kan ik niet niet in het blog schrijven.
Het was ongewoon warm. 20,5 Graden in de schaduw en het rook heerlijk naar….. Ja wat eigenlijk.
De reuk is weer redelijk terug ook al is het niet wat het ooit was. Ik leek wel toverhazelaar te ruiken maar die staan hier echt niet. Voor de sinaasappelbloesem is het nog te vroeg. Geen idee dus of het is fantoomreuk.
De eerste amandelbomen staan al wel in bloei maar die hebben geen geur.



Die amandelen bloeien trouwens ongeveer twee weken eerder dan vorig jaar.

Het amandelboompje in de tuin bloeit later. De modernere cultivars worden gekweekt om later te bloeien en zodoende minder last te hebben van vorstschade. 



De knoppen beginnen al wel te zwellen.

Het begint dus al wat lente achtig te worden. Ik zag zwaluwen maar die vertrekken niet altijd allemaal naar het zuiden dus dat is niet een echt teken maar ik word altijd vrolijk van die beestjes.

Andere vogeltjes waren druk aan het kwetteren en achter elkaar aan het jagen. Er werd ook veel gebadderd in de waterbak. Tijd dus om nestmateriaal op te hangen.



Leo verhaart het hele jaar als een gek en elke keer als ik hem kamde deed ik de haren in een netje. Net als de haren van mijn baard trouwens. Kijken of ze van de laatsten blij worden.

In onze afwezigheid regende het hier een aantal dagen en dat is goed zichtbaar aan de planten. Die hebben zich hersteld.


De Aeoniums zien er lekker sappig uit met hun mooie groene bladrozetten.



Maar deze ziet er als enige armetierig uit en het zou me niet verbazen als hij het loodje gaat leggen.



En de eerste bloemen van de Delosperma. Enigszins schreeuwend van kleur maar dat mag de pret niet drukken.


Met groeten Ton

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Als je amandelmeel en b.v. kokosmeel had gebruikt, dan waren het koolhydratenarme pannenkoeken geweest.
Mooi dat je reuk zo langzamerhand weer terug komt.

Ton zei

Hoi Renske, Maar smaken ze dan nog wel naar pannenkoeken? Met groetenTon

Ellen zei

Heerlijk om dat moois te zien in jullie tuin. De amandelboompjes zijn zo mooi als ze in bloei staan. Hopelijk kunnen wij ergens in februari weer richting Spanje. We zijn een beetje in lappenmand maar het einde komt in zicht dus ik duim maar hard. De amandelbomen zullen dan wel uitgebloeid zijn maar er zijn nog genoeg andere mooie planten te zien.

Ik ga ook maar weer eens op de koolhydraten letten. Het is weer hard nodig, zucht.

Anoniem zei

Ja, ze smaken als pannenkoeken.
Ik heb zelf amandelwafels gemaakt volgens de ketolevenstijl en heel verrassend smaakte die echt als meelwafels. Het was alleen dat ik de mayonaise goed proefde. De volgende keer gebruik ik gewoon gesmolten boter. Op mijn blog staat rechtsonder de link naar deze amandelwafels.

Ton zei

Hoi Renske, Danl. Dat ga ik proberen. Ben altijd wat terughoudend met recepten van snoeperijen omdat ik mezelf ken en daar dan teveel van ga eten. Maar af en toe mag het. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Ellen, Beterschap en ja, het voorjaar brengt nog veel moois. Met groetenTon

Marjorie zei

Hoi Ton,
Ik las in een blogje van een paar dagen terug dat jullie de pelgrimreis naar Rome nog een keer willen overdoen maar dan op de fiets. Ook begreep ik dat jullie zo'n beetje dezelfde route willen volgen. Ik kan je dan van harte de Reitsma Route naar Rome aanbevelen: www.reitsmaroutes.nl/rome.
Deze route volgt in grote lijnen dezelfde route die jullie destijds hebben gelopen. De boekjes zijn verder voorzien van alle info die je nodig hebt vwb slaapplekken, winkels, cafe's, restaurants etc. Mijn man en ik hebben destijds een groot deel van deze route gefietst alleen aan de hand van de kaartjes en beschrijvingen uit het boekje en die waren prima. Er zijn ook GPS-trax beschikbaar als je liever met GPS fietst.
Er zijn vanzelfsprekende meerdere wegen naar Rome en zo ook beschreven routes. Hiervoor is de site van de Europafietsers heel interessant. Staat veel info over fietsen, routes, enz. op.
Ik kijk nu al uit naar je verslag van de reis.
Groetjes, Marjorie

Ton zei

Hoi Marjorie, Dank voor de tips. Ik denk dat Rick voor een lekker ouderwets boekje gaat. We kunnen delen van de route die we wandelden natuurlijk niet fietsen maar proberen zoveel mogelijk op ons wandelpad te blijven.We kijken wel uit naar de lange afdaling vanuit Oosterijk door de appelgaarden. En natuurlijk het dal van de Brenta. Met groetenTon