woensdag 3 juni 2020

Wielrenners, wat gedragen jullie je als groep toch vreselijk onbeschoft

En verder wil ik er geen woord aan vuil maken.

Wij hadden een leuke dag.

Met de trein van negen uur naar Schagen. Met mondkapjes op. Wel weer een ervaring want we zagen niet alleen een nogal uitlopend gebruik maar ook veel huisvlijt.
Anyway. Zo rond half tien liepen we al door de buitenwijken van Schagen en zagen we deze orchideeën staan. Ze groeien op oude, natte gronden.


Gelukkig woei het een beetje en zo over het water koelde het zelfs lekker af.


Kurkdroog is het inmiddels maar de mais leek me er toch nog goed bij te staan. Het lijnenspel is dan ook duidelijk te zien.


Er werd nog veel gebroed.Moest bij het zien van de foto eerst opzoeken wat het verschil is tussen een waterhoen en een meerkoet. Eigenlijk is het niet zo moeilijk. Een koetje heeft een witte snavel.Het is dus droog.Kasteel huis ten Nuwedore te Eenigenburg. Je ziet nogal wat tijdens een tocht over de dijken. 


Eenmaal weer in de bewoonde wereld was het tijd voor ijs. Dat ijsje namen we pas nadat ik had gebeld met zus.
Vind je het leuk als we op weg naar Heiloo bij je op visite komen?
Ja natuurlijk.
Zullen we dan een tom pouce meenemen?
Uh, nou uh, nee.
Hoezo?
Nou ik ben net begonnen om het Corona spek weg te werken.

Dus zaten we een uur later aan een glaasje colalight en knaagden we, al koutend, een paar worteltjes weg.Tijdens het laatste stukje van de wandeling liepen we door de sneeuw. Want dat was wat de hersenen er het eerst van bakten. Maar het is dus populierenpluis.Het huis Nijenburg in Heiloo gezien door de Westerlaan. Vanuit het huis gezien gaat de zon op 21 juni recht in het midden van de laan onder.
Dat zagen we niet vandaag maar ik weet wel dat er elk jaar een groepje mensen bijeen komt om dit fenomeen te aanschouwen.

Inmiddels hebben we heerlijk gegeten bij de overbuurvrouw, hakte ik een plant uit de tuin en deed ik nog een reddingsoperatie aan een niet uitlopende blauwe regen. Nu zitten we uitgezakt op de bank met een kopje koffie en thee.

Morgen door naar Landsmeer.

Met groeten Ton

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Volgend jaar, als jullie tegen die tijd in Nederland zijn, moeten jullie eens afreizen naar de Orchideeëntuin in het Gerendal bij Valkenburg aan de Geul. Ja het is een pokke-eind met de trein, maar die tuin is geweldig. Ieder jaar is het een verrassing wat waar opkomt. Soms lijkt het alsof een orchidee verdwenen is, maar die staat dan niet in de “tuin” maar op de helling aan de overkant van het dal.
Je kunt er alleen te voet komen vanaf de grote weg. De bus stopt aan de ingang van het dal en dan loop je zo het Gerendal in.

Ton zei

Hoi Anoniem, Klinkt als een bijzondere plek. Dank voor de tip. Met groeten Ton

sjannesblog.com zei

Lopen jullie een bestaande route? Jullie komen in mijn buurt als je naar Landsmeer loopt.

Bertiebo zei

Die lijnenfoto, wat een mooierd. En over die wielrenners zeg ik ook niks meer. Al te vaak gedaan, dus zonde van mijn tijd. (maar het blijft een grote ergernis)

Petra zei

Wat wonen we toch in een prachtig stukje Nederland 😀was gezellig. En vandaag weer lekker gelopen hopelijk met niet al te veel regen.
Groetjes Petra.

Ton zei

Hoi Jeanne, Een vaste route? Nee, we verleggen het einddoel zo naar Ilpendam. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Bertie, Die lijnen vielen ook wel goed op. Over die wielrenners: de tweede wandeldag was totaal anders. Er werd keurig door wielrenners gegroet en er was er zelf een met een bel. Het kan dus wel. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Petra, Nederland is prachtig en gelukkig is het hier niet zo druk. We hadden een gezellig en lekkere koffiestop bij je. Met groeten Ton

Sylvia Theresia Yvonne Van Der Heijden 29716 Canillas de Aceituno zei

Wielrenners gedragen zich overal het zelfde denken dat de hele weg van hun is.
verder mooie foto`s van mooi NL vooral die met de tractor.

Ton zei

Hoi Jan, Daar lijkt het wel op. Dank voor het compliment. Met groeten Ton