maandag 22 juni 2020

Een verkleed paard

Zondag wandelden we van Station Amsterdam Amstel naar Hilversum. 31 Kilometer en de oudste wandelroute door de ANWB beschreven.


Dat Nederland waterland is weten we maar het wordt heel duidelijk als je gaat wandelen. De Weespertrekvaart en je bent dan ook meteen ‘De stad’ uit. Landelijk, rustig en groen, 


Maar ook al is het rustig, er wordt er op de dijk blijkbaar hard gereden. Ook al heeft het bord een grappige tekst: het is serious stuff. Zeker ook omdat er een kwartiertje verder een monumentje stond van een kind dat overleed na een aanrijding.
Oeps en dan is het pas negen uur in de ochtend.


Driemond is het dorpje en De Gaasp is het water. Hoe pittoresk moet het worden onder de rook van Amsterdam?


Kwart voor tien lopen we langs het Amsterdam Rijnkanaal maar dat vond ik niet zo fotogeniek, deze sloot met waterlelies wel.


Net als deze, met zwanenfamilie. Ach en dan komt Wim Sonneveld bovendrijven.


In Nigtevecht dronken we koffie en gingen we met het pontje de Vecht over.


De rivier de Vecht ligt inmiddels ver boven het het maaiveld. Toch een bijzonder idee dat een rivier, die normaal gesproken laag in het landschap ligt er nu bovenuit steekt.


Ankeveen en de Ankeveense plassen komen hier in zicht. Ik word wel blij van dit landschap, maar Rick vind het ‘gemeentegroen’.
De vogels floten de longen uit hun lijfjes, de kikkers kwaakten, er stond een heerlijke bries en op sommige stukken zorgden de bomen voor voldoende schaduw.


En toch trapte ik er even in.


Hoe mooi moet het worden?


Inmiddels lopen we hier op een smal perceel grond in de veenafgraving 


en was het tijd voor een stop, want het begon zo rond een uur of een wel warm en benauwd te worden.


De wind was sterk genoeg om vat te krijgen op bladeren van de waterlelies.


Na de plassen nog even een schapenweidtje oversteken om aan de rand van Hilversum te komen.


De bessen van het krentenboompje zijn eetbaar maar ‘melig’ zo staat er in de literatuur. Ik probeerde ze wel eens maar nee, ze zijn niet echt lekker. In Hilversum stonden er veel krentenbomen en die hingen vol met grote vruchten. Of het nu komt dat het zoveel zuidelijker was dan bijv. Heiloo waar ik een krentenboompje in de tuin had, maar de vruchtjes waren heerlijk zacht en zoet.



Nog ff door een bosje en een villawijk om om vier uur op het station de trein naar Amersfoort te pakken. Daar wonen vrienden en kregen we een gastvrij onthaal, een heerlijke maaltijd en een bed.
Het leven is goed. 
Morgen naar Rhenen maar dat is voor dinsdag.

Met groeten Ton

12 opmerkingen:

Marthy zei

Wat een prachtige tocht en dito foto's, Ton. Wat wonen we toch in een mooi land. En dit is in een 'druk' deel van Nederland.

Johanna zei

Errug blog waardig dit verhaal. Het uitstapje naar Afrika wel lachen! Na de merel ziekte van vorig jaar of het jaar daarvoor, zijn er weer veel merels in onze tuin. In drie dagen waren alle vruchtjes op! Vorig jaar snoepte ik me ongans! Maar eerlijk is eerlijk, we plantten het boompje nu juist voor de vogels!
Groeten, Johanna

Petra zei

Ohh Ton en Rick wat een SUPER mooie wandeling hebben jullie gemaakt echt schitterende omgeving daar. En dan zal ik je zeggen dat wij hier toch ook enorm verwend zijn met onze omgeving. Maar dit ziet er jaloersmakend uit hoor prachtig. Morgen nog warmer als ik de berichten geloven mag, zal daar wel warmer zijn dan hier. Geniet van de wandeling morgen een lieve groet Petra.

Emie zei

Zijn jullie aan een alternatieve vierdaagse begonnen? Wat een ansichtkaartplaatjes heb je gefotografeerd. Wandel ze.

Bertiebo zei

Mooie tocht, mooi verslag

sjannesblog.com zei

Het was weer een prachttocht en een flinke afstand, die jullie aflegden, maar met het repertoire van Wim Sonneveld in jullie hoofden zitten de kilometers zo in de benen.

Ton zei

Hoi Marthy, Dank je en Nederland is mooi en afwisselend. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Johanna, Een beetje voor de natuur en een beetje voor jezelf. Niks mis mee. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Petra, Ja de kop van Noord Holland is lekker ruim en fris en dan nog is het lekker om weer eens te genieten van andere mooie dingen. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Emie, Ik heb je vraag beantwoord in het volgende blog. Dank voor het compliment. Met groeten Ton

Ton zei

Dank Bettie.

Ton zei

Hoi Jeanne, Zeker. En dat in totaal lekker drie dagen. Voorbij het tuinhek van mijn vader, stepte Wim nog maar een klein stukkie mee. Met groeten Ton