zaterdag 7 december 2019

Na de Sint andere dak toeristen.

Het levert altijd wat op.

Tijdens de wandeling naar Rome waren we onder de indruk van de gastvrijheid die we ontvingen. Het dwong ons tot nadenken over onze eigen gastvrijheid. Natuurlijk nodigen we mensen uit om in ons huis te zijn maar dat is slechts een aspect van gastvrijheid. Zijn ze oprecht welkom? Mogen de gasten zich vrij in ons huis bewegen? Maken we het hen naar de zin en houden we rekening met hun wensen? 

Het heeft in ieder geval al geleid dat we de rommelkamer hebben opgeruimd en er een logeerbed is gekocht. Maar waar ik onverwacht een andere of diepere kijk op gastvrijheid heb gekregen is in het Hospice.
En natuurlijk was ik daar al gastvrij maar gedráág ik me dan meer of minder gastvrij of vóél ik die gastvrijheid als deel van mijn ‘zelf’? Juist in de richting van dat laatste ben ik gegroeid en dat maakt een groot verschil. 
Ik kan meer ontspannen met de gasten zijn en me beter inleven met hun soms, naar mijn idee, wonderlijke wensen. Ook de zeer gedetailleerde opdrachten “Die deken moet in de lengte in vieren gevouwen worden en dan alleen over mijn voeten gelegd worden , nee tot de enkels”, kan ik met liefde uitvoeren.


Minder liefde voelde ik toch voor de dieven die koperen afdekplaten van het appartementencomplex stalen en loodranden bij twee buren. Schade tweeduizend euro, opbrengst drie tientjes. Dat van die tientjes werd duidelijk toen de politie naar de technische man van ons complex belde of hij bij de schroothandelaar het gestolene wilde komen identificeren. Als je metaal wilt verkopen aan een schroothandelaar moet je tegenwoordig je legitimatiebewijs tonen dus lijkt het erop dat er namen bekend zijn maar daar zegt de Hermandad niets over.
Dan een klus waar we al twee jaar over dubben.In onze badkamer staat een grote kwartronde douchecabine met een 20 centimeter hoge opstap. Eigenlijk kan ie nog jaren mee maarrrrrrr de vloer vind ik  instabiel en glad, de randen en naden zouden opnieuw gekit moeten worden en er zitten vlekken op de wanden die ik er met geen mogelijkheid afkrijg.
Aan de andere kant zijn we zuinig en proberen we niet onnodig dingen te vervangen. Zo willen we de bestaande tegels laten zitten maar als we de douchebak weghalen, zitten er dan tegels onder en achter?
Dus haalde ik vanmiddag de opstaande rand los en ja, alles is doorgetegeld dus dat is een mazzeltje.
Nu is het wachten op een lucratieve aanbieding. 

Intussen wel even de kitresten van de vloer halen.


Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Petra1945 zei

Een instap van 20 cm klinkt niet alarmerend, tót je wat ouder en minder mobiel wordt... Ik zou hem maar laten vervangen hoor, en dan door iets (veel) lagers met een stroeve vloer -- want die rubber matjes die je erin kunt gooien, jeeeechhhh.

Ton zei

Hoi Petra, Ja, het wordt aangepast met een blik op een strammere toekomst en die badmatten vind ik ook jakkie. Met groeten Ton