vrijdag 20 december 2019

Ledigheid is....


Oei. Een week met Nederlands weer gaat rimpelloos snel voorbij als je je opsluit in een appartement in Den Helder, slurpend aan hete koffie (zonder koek) lezend over composteren, permacultuur, droogte resistente bomen en struiken en wat al niet meer.

Nu was die opsluiting ongeveer net als die in een gemiddelde TBSkliniek dus ontvingen we enkele vrienden, hadden we een eetafspraak in Heemskerk met Rick’s broer en schoonzus, was er het jaarlijkse feest voor de vrijwilligers van het hospice en draaide zowel Rick als ik een paar avonddiensten.

Wat doe je hier, vroeg mijn vrijwillige collega nadat ik gisteravond druipnat de hospice binnenstapte. Ik zou met dit weer lekker in Spanje zitten hoor.

Uiteraard tellen we de resterende dagen hier toch wel een beetje af. Niet alleen het wat zonniger karakter rond De Klompen maar ook de tuin doen ons verlangen naar het zuiden.

Een klusje deed ik ook want ledigheid is des dui....ja, ja.


De technische man van ons wooncomplex is een paar dagen op vakantie en vroeg of ik de schuifdeur van de garage van een nieuwe treksnaar wilde voorzien. Die snaar zou woensdag per post binnenkomen maar zat vanmorgen pas in de bus.
En het is me gelukt. 

Met groeten Ton

6 opmerkingen:

Sylvia Theresia Yvonne Van Der Heijden 29716 Canillas de Aceituno zei

Hier ook slecht weer regen met veel wind (vrijdag) Morgen wordt het weer mooi 19 graden

Ton zei

Hoi Jan, Lekker buitje, goed voor de tuin. Met groeten Ton

miekequilt zei

Jullie vullen je Nederlandse dagen goed. Daar komt geen duivels oorkussen aan te pas.

Ton zei

Hoi Mieke, Het zoenen van die duivels oren zijn we, zeker ik, snel zat. Toch voelt het hier aan alsof we weinig doen. Maar dat mag. Met groeten Ton

Anoniem zei

Hoi Ton, weer een inzicht gekregen dankzij jou. Ook ik ontneem mensen de kans mij liefdevol te benaderen door vooroordelen of vooringenomenheid. Dank!
Christine

Ton zei

Hoi Christine, Dank je wel. Ik beschouw het als een compliment en wens je wijsheid toe in het doorbreken van je oordelen. Met groeten Ton