woensdag 25 december 2019

Scheerschuim


Het was gisteren zo’n typische donkere dag voor de midwinterfeesten.


Zo zag het er in de zonnigste stad van Nederland uit om half tien.


En zo om half vier. Weinig verschil dus.


Dan ziet het er vandaag toch wel een stuk plezanter uit.

Wij brengen de dag, tot half drie, op bank door. Rick leest en ik spit YouTube door op info omtrent het regenereren van het bodemleven. Oei, overvalt de gedachte me steeds, waarom wist ik dit allemaal niet eerder? Was ik dan zo blind? Of ging mijn interesse daar toen niet naar uit?
Het heeft ook geen zin om daar een antwoord op te krijgen. Nú interesseert het me en nú heb ik tijd en tuin genoeg om me er de rest van mijn leven mee bezig te houden. En wie weet wat ik de komende jaren nog kan bereiken, niet alleen op mijn eigen stukje aarde maar wellicht ook nog in de gedachten en vervolgens in tuinen van anderen.

Na drieën gaat Rick werken en draai ik een dienst in het Hospice. Daarmee wordt het midwinterfeest voor ons waardevol. 
Wel liep ik nog tegen een klein probleempje aan: de bus van het scheerschuim was leeg en..... we zagen eruit als landlopers. Niet Kerstwaardig dus en scheren met shampoo gaf een wat mottig effect op de wangen.
Dus was ik blij dat de supermarkt open was.


Zullen we de kerstboom opzetten voor de familie K, stelde Rick op een regenachtige dag in november voor.
Leek me een goed idee en samen brachten we De Klompen in kerstsfeer. 

De vrienden komen vanmiddag aan op de Spaanse berg en blijven een week.Wij wensen hen en een ieder die mijn blog leest, nou uh eigenlijk iedereen dus, fijne feestdagen.


Met groeten Ton

10 opmerkingen:

Jan Wilde een Tuin zei

Voor jullie ook fijne feestdagen en een goed 2020.

Veel liefs Jan(Wilde een Tuin)

sjannesblog.com zei

En voor jullie ook fijne feestdagen!!

Petra1945 zei

Ton, zitten jullie (ook) in die situatie dat je maar zoveel tijd per jaar in Spanje mag doorbrengen om belastingtechnische en andere redenen? Wanneer kun je terug naar De Klompen en je tuin?

Lot zei

Dank je wel Ton en jullie wens ik ook fijne dagen waar je ook bent.
In de loop van de weken heb ik veel uit je blog gelezen en de wandel reizen in het bijzonder, vond het geweldig en kijk dan ook uit naar een volgende tocht.
Het is ook zo leuk te lezen dat je bij andere bloggers op bezoek gaat zoals Vlasje. Toen ik vorig jaar met mijn zus Den Helder wilde bezoeken kreeg ik van haar mooie tips waar speciaal naar toe te gaan. We hebben dan ook heerlijk gezeten bij Storm aan Zee en hadden half april schitterend weer, helaas geen tijd voor een retourtje Texel.

Ook een fijne jaarwisseling gewenst en ik blijf graag lezen

Jacqueline zei

Jacqueline zei

Fijne Feestdagen, Rick en Ton!

Petra zei

Hallo Ton en Rick, voor jullie ook hele gezellige 🎄dagen de eerste is alweer voorbij. Gezellig met kinderen, aanhang, ouders oom en tante gevierd. Overdag genoten van het prachtige weer heerlijke wandeling gemaakt. Voor jullie nog 1 dagje Nederland als ik het goed onthouden heb. Veel plezier in de klompen en goede reis daarheen. Een liefdevolle groet Petra.

schrijfselsvanmij zei

Nog een fijne tweede kerstdag voor jullie!

A3 zei

Goede terugreis en een prachtige jaarwisseling en veel gezondheid in 2020 e.v.
Succes met je bodemleven, daar lezen we nog wel over.

Ton zei

Hoi Adrie, Dank je wel. Dat bodemleven komt eraan. Met groeten Ton