vrijdag 22 november 2019

Alweer?


Alweer over die regen?
Ja. Water is nu eenmaal van levensbelang en het is hier niet alleen altijd al gewoon droog. Nee het wordt steeds droger dus na het laatste kleine beetje regen in juni viel er tot gisteren nauwelijks iets. Ergo: regendagen zijn hier wat mij betreft hoogtepunten. Ook al moet ik zeggen dat na één regendag mijn Nederlandse inborst boven komt drijven en ik in het oude ‘alweer regen’ gevoel zit.

Voor ik gisteravond naar bed ging kieperde ik de regenmeter leeg. 21 mm. Dat hebben we alvast binnen.

Vannacht werd ik nog een keer wakker van het gekletter. Heerlijk.


Vanmorgen was het een kleine wereld. En met dat mistige, eigenlijk zitten we dan gewoon in de wolken, vind ik de kleuren altijd zo mooi. Dat zilver van de olijfblaadjes tegen de mist is onbetaalbaar. En dan die oranje stoel die zo nonchalant op zijn kant ligt omdat hij van de composthoop is gedonderd staat er gekleurd op.


Om 11 uur was er alweer zo’n 20 mm gevallen.


En dat klopt met de laag water in het aquarium. 


Omdat het windstil was en de temperaturen nog best hoog zijn, was het tussen de buien door zalig om buiten te zijn. Het voelt dan zo lekker groeizaam aan. Druppels aan de bladeren, de aarde nat, de bladeren glanzend groen, ja zo zou ik het graag vaker zien. Niet vaker dan ongeveer vier weken per jaar hoor.

Met dit soort regendagen loop ik ook altijd een stuk langs de weg omhoog om te zien of er schade is door aardverschuivingen. Gelukkig viel de regen niet in plensbuien waardoor het water rustig de tijd had om in de aarde te zakken en was er nergens op de weg iets te zien van stenen of modder.


Bijna de hele dag stroomde de arroyo de Las Galochas terwijl de kachel snorde en wij een beetje op de bank hingen.
Natuurlijk is dan aan het einde van de dag mijn rust wel op en moet de energie er nog uit. Maar net toen ik de composthoop wilde gaan omkeren begon het weer te regenen. 
Tja en dan ben ik inmiddels een halve Spanjaard en kan derhalve met regen niets doen.

Maar tevreden ben ik. Er viel tot nu toe 84 millimeter. Voorwaar niet niks.

Nu hopen dat de bewolking wegtrekt vannacht zodat ik de Monocerotiden kan zien vallen.


Met groeten Ton

2 opmerkingen:

miekequilt zei

De eerste foto vind ik prachtig. En wat fijn dat er nu toch regen valt. Je kunt zien dat het echt opfrist.

Ton zei

Hoi Mieke, Dank je wel. Vanmorgen door de tuin wandelend kan ik me dan niet voorstellen dat het over een week of twee weer kurkdroog is. Met groeten Ton