maandag 24 december 2018

Geen getrek

Glorieus weer. Zonnig en windstil. Het nodigde uit tot slenteren waardoor ik heerlijk op mijn gemak kon genieten van alles wat mijn zintuigen waarnamen. Het rook zo heerlijk naar zeewater. Ik hoorde heel zachtjes de piepkleine golfjes tegen de basaltblokken aanslaan en voelde de zon op mijn gezicht. Wat kan een mens zich meer wensen op 24 december? 


Na een jaar Den Helder kan ik gerust zeggen dat deze bocht in de dijk mijn favoriete is.


Texel ligt dromerig te dobberen in het wad.


Geen meeuw te zien bij het vissersbootje.


Wel zag ik een behoorlijk aantal zeehonden die lekker tegen het getij inzwommen.

Wat las ik een week geleden ergens in het NRC? Het is niet zo dat we te veel werken. Het is meer dat we niet rusten in onze vrije tijd. Ik geloof het. Zo’n wandelingetje van een uur en bewust genieten doet een mens goed. 

Nu kon ik het er ook van nemen want midwinterfeeststress heb ik niet. Vanmorgen haalde ik de boodschappen in huis en dat is dan ook weer zo lekker hier: niks files in de winkelstraat. Geen opstoppingen in de supermarkt. Geen getrek aan de laatste zak met spruiten of spliterwten. Geen geduw bij een rookworst of varkensfilet. Ik haalde ‘gewoon’ boodschappen.



Het was een beetje zoeken maar Rick vond gisteren de ‘openhaard’ op tv. En dat is waar we vanavond naar gaan kijken met een boek of een puzzel en met koffie en een plak stol.
Morgen om zes uur uitgerust op om een dienst te draaien in zorgcentrum en hospice.

Ik wens iedereen een relaxed midwinterfeest toe.

Met groeten Ton

















4 opmerkingen:

Jan Wilde een Tuin zei

Voor jullie de beste wensen voor 2019.

Veel liefs Jan(Wilde een Tuin)

Jan uit Perth zei

Merry Christmas, guys!

Dennis zei

Moest ineens aan je blog denken, en ja hoor hij bestaat nog!
Leuk om doorheen te struinen op rustige momentjes!

Alvast een goed 2019 vanuit Alhaurín guys!

Ton zei

Hoi Dennis,
Natuurlijk bestaat ie nog. Alleen geen links meer op FB. Scheelt wel een zo’n 200 hits per dag. Dus FB werkt beslist voor exposure. Leuk om weer wat van jullie te horen. Groeten van ons, ook aan Edwin.