woensdag 28 november 2018

16.07 uur


Zo ziet dat er in Nederland uit.

De heldere lichtbol die boven de huizen schijnt is die van de vuurtoren.



En zo in Spanje.



Het water niveau van het stuwmeer van Viñuela is de laatste weken behoorlijk gestegen door de, voor de tijd van het jaar,  ongebruikelijk grote hoeveelheid regen. Goed voor het land en voor volgend jaar is er al voldoende water op voorraad.
Ben uiteraard zeer nieuwsgierig hoe het in de tuin rond De Klompen is. 
Staan de planten er goed bij? Hoe gaat het met de zaailingen? Groeien er paddenstoelen in de verterende vochtige mulchlaag? Oei ik kan bijna niet wachten.


Een van de slogans van Nancy Pelosi is: incasseren en organiseren.

Eigenlijk waren de wonden na de vergadering van de VVE zaterdagmiddag al voldoende gelikt. Verbazingwekkend vind ik dat van mezelf want kan best lang boos, zelfs haatdragend, zijn en blijven.
Ook kon ik daarom het verzoek om in de interieur commissie te gaan, wel na een paar dagen bedenktijd, zonder rancune aannemen.

Wel is inmiddels duidelijk geworden dat de uitslag van de vergadering niet bindend is omdat die in strijd is met de acte van splitsing. Er zal dus opnieuw naar de materie gekeken moeten worden. We gaan het zien. Na het incasseren gaan we nu wel meer organiseren om de verhuur van ons appartement mogelijk te laten blijven. Maar dat gaan we niet ten koste van alles doorzetten, zegt Rick. Ik wil hier met plezier blijven wonen, zelfs als we niet meer kunnen verhuren.
Wordt vervolgd.

Waar niet geïncasseerd hoeft te worden maar slechts georganiseerd is Rick’s idee om, nu we toch halve emigranten zijn, weer een vorm van betaald werk te gaan verrichten. 
Nadat hij het VWO had doorlopen is hij op aanraden van zijn moeder, verpleegkundige geworden. ‘Daar kan je gegarandeerd de rest van je leven op terugvallen.’ En dat ze daar gelijk in heeft gehad is inmiddels wel bewezen. Bergen vacatures zijn er.
Zo had hij vanmiddag een oriënterend gesprek om als verpleegkundige aan de slag te gaan maar na aanleiding van zijn CV kwam toch al snel de vraag of hij zich niet op een andere manier verdienstelijk wilde maken.
Ook dit wordt vervolgd.


Kortom: nee Ton, het is hier niet saai. 


Met groeten Ton




Geen opmerkingen: