maandag 26 februari 2018

Ziekelijk

Mijn eigen Pelleboer Rick vind het heerlijk om bezig te zijn met de weersvoorspellingen. Nou, uh, eigenlijk alleen die van zonnig weer en alles wat te maken heeft met sneeuw. 
Die weersvoorspellingen kloppen natuurlijk niet allemaal. Zeker niet in Spanje met al zijn microklimaatjes waar de bergen soms het verschil maken tussen net wel of net geen zon. Bij een voorspelde zonnige dag die wat te wensen overlaat wordt er dan veel naar de lucht gestaard.

Mij maakt de zon hier in Spanje me niet al te veel uit en sneeuw is leuk als de bergen wit zien want mijn tuinwerkzaamheden gaan sowieso gewoon door.

Er is zoals gewoonlijk altijd een uitzondering: regen. Daar ben ik in Spanje door geobsedeerd. Het eerste wat ik ‘s morgens doe is kijken wat de voorspellingen zeggen en bekijk ik vervolgens de wolken en regen radar. En ja, vanmorgen was te zien waar de buien vandaan komen en hoe laat ze ons zouden bereiken. Dus keek ik tijdens mijn waterafvoer gerelateerde werkzaamheden meer dan geregeld naar het westen of ik al wat zag aankomen.
Het is veel naar de lucht staren zeker he, riep Rick, bijna ziekelijk.
Nou, ja. 
Vanmiddag om 17.00 uur zouden de eerste druppels vallen maar het is nog steeds droog.


Maar goed, ze beloven wel wat.

En het zit inmiddels wel vlakbij.

Anyway. Vanmiddag bedacht ik nog een klusje. In de onverharde weg ontstaan kuilen door regen. Die worden alleen maar dieper als je er met de auto doorheen rijdt. Ik had nog een kratje met kleine steentjes staan die ik overhoud als ik aarde zeef om die te gebruiken in potten.
Die kunnen mooi in de kuilen geooid worden.


Op ander stuk van de weg hebben we indertijd een lading grof grind laten storten omdat het een slap stuk grond is wat ook nog eens het laagste deel van de weg is. Het werkt geweldig en sindsdien kunnen we er zonder probleem met slecht weer overheen rijden.
Maar langzaamaan begint het vol te lopen met slib en is er een middenberm ontstaan waardoor het water aan de rechterkant niet meer het dal kan instromen.


Dus actie. Met een spade de middenberm weggeschept.


En tot slot de afvoergoten wat uitgediept.Klaar. Helemaal tevreden.

En kom op nou met die regen.

Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Marthy Berends zei

Je komt nooit uitgewerkt, hè. Bij ons precies hetzelfde.

Ton zei

Hoi Marthy, Nee, maar ik zou zeggen: gelukkig niet. In ieder geval als het werkzaamheden zijn die niet persé moeten. Want ik ben tenslotte pensionado of iets wat er op lijkt want pensioen heb ik nog niet. Met groeten Ton