vrijdag 6 oktober 2017

Zeg nooit nooit

Natuurlijk is het heerlijk hier te zijn.

Rick kijkt regelmatig de afschrijvingen na via het internetbankieren. Zag hij een afschrijving van het Spaanse waterleidingbedrijf van € 260 over de maanden mei en juni. Dat is veel, veel te veel.
Normaal gesproken betalen we € 40 per twee maanden. Vooral ik raak dan in de stress. Eenmaal thuis in Nederland bleek via de rekening dat we ongeveer 400 kubieke meter hadden gebruikt. Wel had ik een lekje in de aanvoerslang gevonden en gerepareerd. Vandaag controleerden we onze meterstand in de kast waar alle watermeters van ons gebiedje zitten. Blijkt dat de meter 1000 kubieke meter meer aangeeft dan de laatste stand op de rekening. Hellup.
Eerst maar in overleg met de buren, daarmee delen we samen het waterrecht, want vertelden zij niet dat ze problemen hadden met hun waterdepot?
Overigens stond het tandwieltje in de meter stil dus zou er nu in ieder geval geen lek meer aanwezig moeten zijn.

Bij het uploaden van de foto's voor het blog krijg ik een error 500 melding. Geen foto's dus vandaag. 
Das jammer want een plaatje zegt meer dan 1000 woorden.

Ik nam een halve rugzak vol met stekken mee uit de tuin van voormalig huis nummer 1. Die staan inmiddels allemaal opgepot op de plantentafel te genieten van groeizame temperaturen en voldoende licht.

Na de intense zomerhitte merk ik dat ik het lastig vind om 'op te starten'. Alsof ik nog een beetje afwezig ben, mijn hoofd nog wat in de wolken zit, misschien zelfs de gedachte heb: moet ik weer?
Rick kwam al meteen met het idee om wat Yuca's te verplanten en de Algarobbo te snoeien. Dat vond ik nog wat te drastisch. Wel ben ik begonnen met het planten van de zaailingen die ik in het voorjaar zaaide. Leuke kleine plantjes die geen plantgaten nodig hebben van een meter diep.

Al jaren roepen we: voor ons nooit een B&B. 
Kregen we gisteren het verzoek om een week een B&B te runnen omdat de eigenaren naar huis gaan vanwege familie omstandigheden. Natuurlijk gaan we dat doen en zijn benieuwd of we dan van standpunt veranderen. We hebben er zin in omdat het iets nieuws is en omdat we tijd zat hebben.
Morgen draaien we een dagje mee. We worden om half acht verwacht. 
Das dan weer errug vroeg voor deze vakantiegangers.

Met groeten Ton


Geen opmerkingen: