woensdag 18 oktober 2017

Komt allen

Zwaar bewolkt was het gisteren.

Dit zo ongeveer het enige moment waar we zonlicht zagen.


Gelukkig was er al een paar dagen regen voorspeld dus maakte ik de arroyo schoon om het verwachte  overvloedige regenwater goed te kunnen afvoeren. Ook groef ik een paar plantgaten, vulde die met zelf  gecomposteerd keuken- en ander groenafval en liet ze open liggen zodat daar lekker wat water in kon lopen.

Vannacht werd ik wel wakker van weerlichten maar gerommel en regen bleven uit. Tot het vanmorgen zo veelvuldig bliksemde dat ik om kwart over zeven maar even buiten ging kijken.


Pikkedonker was het nog maar duidelijk was wel dat het noodweer niet lang meer op zich zou laten wachten. En dat deed het ook niet want een half uur later spoelde het van het water. En dat is nou weer zo leuk van Zuid Spanje: de temperaturen zijn nog gewoon heerlijk dus stond ik buiten om te kijken of het water wel naar de door mij gewenste plekken liep.
De vijver in wording ligt op het laagste punt van de boventuin dus daar stroomt veel water naar toe. Omdat je nooit weet hoeveel regen er gaat vallen wil ik al het water zo goed mogelijk benutten. Daarom schep ik met mijn grote groene gieter het water uit de vijver en giet dat bij struiken die wel wat extra vocht kunnen gebruiken. 
O en wat kan een mens dan tevreden zijn.

Na een half uurtje ben ik tot op het bot nat maar dan stopt de regen en maak ik onderstaande foto.


Nog wat later zijn de wolken boven zee.
En wat vind ik deze grijsblauwe tinten toch prachtig.


Het voordeel van regen is niet alleen dat het goed is voor de tuin maar het is voor ons meteen een reden om pannenkoeken te eten.

Dat energierijke voedsel kon ik wel gebruiken want omdat de bovenlaag van de aarde, ongeveer een centimeter of tien, lekker zacht was groef ik meteen maar een nieuw stuk swale. Dat was wel nodig want tijdens een meer dan stevige bui in het voorjaar werd duidelijk dat er meer slangen en swales nodig zijn als er echt heftige buien vallen.

Morgen schijnt het nog meer te gaan regenen. 
Wel kan ik me daar minder mee bemoeien want we brengen de auto naar de garage en gaan naar Coral international Axarquia. We oefenen tot het najaarsconcert twee keer in de week. Zonder morren en met een goede opkomst tijdens de repetities is iedereen eigenlijk reuze fanatiek. Ook leuk om te ervaren is hoe de nog jonge dirigente met humor en zachte dwang de kwaliteit van het koor met sprongen omhoog weet te krijgen.
Wij zijn dan ook heel blij met haar. Trouwens het concert gaat plaatsvinden op 25 november in het nieuwe theater van Torrox. 

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: