woensdag 11 oktober 2017

Wat schiet je er mee op?

Schreef ik een paar maanden geleden over Maxima, de sneue sterk vermagerde kettinghond.


Nadat we hadden ontdekt in wat voor toestand deze boxer zich bevond wisten we eigenlijk niet zo goed wat te doen.
We hebben behoorlijk wat gedoe gehad met onze Spaanse buren over het recht van overpad en wilden niet opnieuw in problemen komen. 
We voerden Max dan ook stiekum elke dag een paar handjes brokjes. Maar zagen wel dat ze verschillende soorten drollen poepte. Volgens ons duidelijk zichtbaar vanwege twee soorten voer. Totdat er na een paar weken nog maar een soort poep te zien was.
Volgens mij weet de eigenaar dat iemand Max voert en is daarom nu zelf helemaal gestopt met voederen, zei ik tegen Rick.

We vroegen aan een van de residerende buren of zij wist wie de eigenaar was en of er iets aan de belabberde toestand van de hond gedaan kon worden.
Dat was er. 
Na een paar dagen kregen we te horen: jullie kunnen hem in de auto zetten en hem naar het asiel brengen. 
Tja, en dan gesnapt worden tijdens het stelen van eigendom. Volgens de Spaanse wet zijn dieren geen dieren maar dingen waarmee ja naar believen kan doen wat je wilt. Gelukkig staat dit inmiddels wel ter discussie.
Anyway. 

Een paar dagen later hoorden we dat de dame van het asiel Max zelf zou komen halen. Maar we zagen dat dat de hond zienderogen verslechterde. Ze wilde nauwelijks nog eten en van uitwerpselen kon je eigenlijk niet meer spreken. Vlak voordat we de laatste keer naar Nederland gingen was Max verdwenen.
Oei, het kan niet anders zijn dan dat ze dood is en hoe triest ook: misschien wel beter zo.

Vorige week bij aankomst in Spanje stond er ineens een leuk klein nieuw hondje. Och arme, riepen we beiden, wat gaat dit beestje een miserabele toekomst tegemoed.

Spreken we gisteren de residerende buren waaraan we vroegen hoe het nu zat met Max en het nieuwe hondje.
De dame van het asiel heeft Max opgehaald en toevallig was de eigenaar aanwezig. Die vertelde de dame dat hij deze hond een paar dagen eerder als zwerfhond had meegenomen omdat hij het zo zielig vond voor het beest. 
Nou ja, de leugen alleen al.
In ieder geval maakt Max het goed.

Met groeten TonGeen opmerkingen: