dinsdag 15 augustus 2017

De grote zwetser

Ach, soms l.l ik uit mijn nek. Nu is dat in mijn geval redelijk onschuldig, zeker als ik het vergelijk met de grote zwetser in een wit huis.

Vorige week vloog er een groepje vogels kwetterend over. Distelvinken of te wel Puttertjes,  zeg ik tegen Rick. 

Gisteren hoorde ik ze weer en keek even beter. Oei, die zijn echt groter dan puttertjes en vanmorgen vlogen ze vlak voor me langs, net iets lager dan waar ik stond. Zodoende kon ik ze goed zien. Het zijn Bijeneters. 


Vandaag Maria ten hemelopneming. 
In de tachtiger jaren ging ik met vrienden op vakantie naar Griekenland. Op Schiphol bleek al dat mijn naam niet correct op het vliegticket stond maar ik mocht gewoon het vliegtuig in. 
15 Augustus, de vakantie zit erop. Op het vliegveld in Athene werd heel moeilijk gedaan over die foute naam. De tussenvoegels 'van' en 'der' stonden aaneen geschreven. Moeilijk, moeilijk. Overleggen met haar collega. Moeilijk. Wij natuurlijk smeken om me gewoon naar huis te laten vliegen. 
Ondertussen nam de grondstewardes wel het paspoort van vriendin aan. En die is jarig op 15 augustus wat ook in Griekenland een echte feestdag is.
Ze keek naar de datum, sloeg een kruis, pakte mijn pasoort op, gaf het aan me waarbij ze zo iets zei als: Ga met God.

Vanmorgen lees ik een Spaans bericht over de feestdag. Niet alleen wordt officieel de hemelvaart van Maria gevierd maar eigenlijk ook het einde van de zomer. En dat is dan eigenlijk ook weer niet zo gek want per 1september starten de scholen, gaan de zwembaden dicht en begint de herfst.

Ach dacht ik vanmorgen: als het dan toch winter wordt kan ik net zo goed weer wat gaan klussen in de tuin.


Dus daalde ik de berg af om opnieuw aan de waterwerken te beginnen. Maar...... dan moest ik wel onder die boom aan de gang en de takken komen tot bijna op de grond. Trouwens, de hele boom zit vol met druivenranken. Dat vroeg om actie. En als je wat doet is het eigenlijk nog heel warm dus zweette ik als een gek.


Na twee uur is de amandelboom weer te zien. Wel hopen dat het een zoete is maar anders geeft hij in ieder geval schaduw aan de planten die ik er wil gaan zetten.

Wat kan een mens tevreden zijn na gedane arbeid.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: