woensdag 30 augustus 2017

Teleurstellend

Als je niets te doen hebt ga je je bezig houden met dingen die of helemaal niet belangrijk zijn of dingen waar je toch geen invloed op hebt.

Dus zijn we al twee dagen druk met REGEN. 

Tja, de idee over regen verandert wel heel snel als je in een droog heet klimaat woont. 

Als we in Nederland waren konden we nauwelijks geloven dat we in hetzelfde zonneschijnsel zaten als in Spanje. Alsof het gewoon niet mogelijk was dat het daar warm en fel zonnig was terwijl we op Texel in het flauw lauw laag hangend gelig schijnend zonlicht zaten, de natuur sappig en groen. Niet te bedenken dat je zou kunnen smachten naar schaduw, een windje en zelfs regen of mist. Het liefst een week zodat de natuur weer fris en groen zou worden zoals in Nederland.

Nu het gevallen water achterblijft bij de voorspelde hoeveelheden, zien we in elke wolk een voorbode van substantiële neerslag. Hoop is uitgestelde teleurstelling. Ook wel: Hope is the tip of an iceberg called dispair maar ook: Hoop doet de gek in vreugde leven.

Dit hing gisteravond boven zee. Nou, daar mag je toch wel wat van verwachten, of niet?


En ja, het regende vannacht.


Maar daar gaan de rivieren niet van stromen.


Wel is het afgekoeld.


Maar gevonden Hibiscus nummer twee bloeit geel en daar ben ik blij mee.


Voor het eerst in weken aten we het ontbijt binnen maar als de zon even gaat schijnen zit Rick buiten.
Zit je op de uitkijk? riep ik.
Dat niet maar ik denk dat er nog wel wat gaat vallen.


Zou het misschien dan toch....? Ik zie wat Undulatus wolken.

Om het gevallen water wat aan te vullen giet ik het zwembad water in de tuin. De laatste weken hebben we er al geen chloor meer in gedaan dus is het inmiddels wel geschikt als sproeiwater.


Ben nog niet klaar.


En dan regent het toch een beetje maar niet dat het zwembad niet leeg raakt hoor.


Inmiddels is het weer helemaal mistig en houd ik moed dat er nog wat valt. Voor morgen is de zon weer aan zet. En daar steek ik mijn handen dan wel voor in het vuur want na twee dagen bewolking en wat regen kan je er zeker van zijn dat de zomer gewoon weer doorgaaat.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: