zondag 9 maart 2014

Gesigneerd

Gisteren had ik een geweldige middag met Nootzaak. Die van vandaag mocht er ook zijn. Eerst in Nootdorp en daarna in Rotterdam.

In Nootdorp de nieuwe, tijdelijke woning bekijken van vrienden om daarna gezamenlijk naar de  boekpresentatie te gaan van de reisgids over Malaga, geschreven door Anne van Dos Cortados.
Dat was op zich al leuk want wanneer maak je dat nu mee? De schrijfster vertelde zeer enthousiast over haar boek en eigenlijk waren we daarmee al helemaal in de zuid Spaanse stad.  Het feit dat de temperatuur in Rotterdam misschien slechts één graad lager was dan in Malaga maakte de overstap bijna fysiek.

Met een glaasje sangria in de hand raakten we later genoeglijk in gesprek met andere aanwezigen. Een keuveltje hier een gesprekje daar.
Hoe gaat het met je baan? Is het al gelukt met die olijfstekken. Wanneer vertrekken jullie naar Italië? Hoe is het met je moeder? Wanneer gaan jullie die pelgrimsroute lopen?
Gewoon gesprekken die je hebt met mensen die je al jaren kent. Maar dat was niet het geval. Al deze mensen had ik nog nooit gezien. We kennen elkaar slechts via blogs en FB en toch kén je elkaar.
Een wonderlijk fenomeen dat zich b.v tien jaar geleden alleen voordeed met bekende mensen. Wel  met het verschil dat dat eenzijdig was. Jij kende hen wel maar zij jou niet.
Kortom. Leuke middag en.... in Los Zuecos ligt 5 april een prachtige reisgids over Malaga, gesigneerd door de schrijfster.

Met groeten Ton
Geen opmerkingen: