zondag 2 maart 2014

Net zo moeizaam als een nieuwe partner.

Het zoeken van een nieuwe woning lijkt een beetje op het zoeken naar een nieuwe partner.

Op de vraag: waaraan moet die voldoen, volgt dan meestal een hele lijst, nagenoeg onverenigbare kwaliteiten.

Waaraan moet onze nieuwe woning voldoen? We willen goedkoper wonen maar niet armoedig. Niet te klein maar de vleugel moet er riant inpassen net als al onze andere meubels. Een penthouse met aan alle kanten ramen en een groot terras zou ons wel passen maar dan niet duurder dan anderhalve ton. Daarnaast willen we eigenlijk niet uit het leukste straat van het dorp en al helemaal niet úít het dorp.
En we hebben samen ook nog eens andere inzichten over de toekomstige woning.

Maar omdat we onze zoektocht niet al bij voorbaat willen frustreren staan we voor alles open.
Een recreatie woning bij het golfterrein bij Buitenhuizen was prachtig maar lag direct onder de aanvliegroute van de polderbaan. Een dikke nee dus.
Vandaag een ruim en modern ingericht appartement in Alkmaar bekeken. Het had twee balkons: één van een vierkante meter op het noorden en één van twee vierkante meter op het zuiden maar dan wel in de schaduw van het naastgelegen gebouw.
Gisteren tijdens de open dag, drie appartementen bezichtigd in het dorp.  De eerste was niet al te duur maar met donkergroene tegels en appelgroen sanitair nu niet direct liefde op het eerste gezicht..
De tweede zag er redelijk uit maar was maar 65 vierkante meter wel heel klein.
Het derde zag er prachtig uit. Volledig nieuw sanitair en moderne keuken in onze smaak. Bijzondere indeling, daar ben ik wel gevoelig voor maar daardoor wel enigszins onpraktisch. Voor dit appartement moet de vleugel verkocht worden en dat is (nog) onbespreekbaar.

Maar we houden moed want er staan nog 252.000 huizen te koop via Funda.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: