woensdag 16 oktober 2013

Eigenlijk kan ik niet zonder

Bijna elke dag begon ik te typen maar er kwam gewoon geen 'ziel' in en dan delete-uh ik het maar weer.


Het lijkt er op dat alle seinen op groen staan zodat we in april en mei 2014 van Valencia naar Santiago de Compostela gaan wandelen. Dat was eigenlijk dit voorjaar al de planning maar omdat Rick in december een zeer aantrekkelijke opdracht kreeg en het toch crisistijd is hebben we de opdracht voor laten gaan. De opdracht zou tot juli dit jaar lopen maar werd steeds verlengd en eindigt   eind maart. Mooier kunnen we het niet hebben.

1300 Kilometer of ongeveer 45 dagen wandelen.
Kan je wel zolang zonder Ipad vroeg Rick me laatst. Ik antwoordde dat dat geen probleem zou zijn.
Maar dat geknoei met computers in dorpshuizen, bibliotheken of herbergen vond jij toch ook niet ideaal, kaatste ik enigszins vals terug. Om het jou makkelijker te maken wil ik daarom toch mijn ipad mee.

Tijdens de pelgrims bijeenkomst begin oktober werd op hilarische wijze verteld over wachttijden die in herbergen ontstaan voor de stopcontacten om de diverse mobiele apparaten op te laden. De moderne pelgrim neemt nogal wat mee.
Om dat te omzeilen wil ik een zonnecollector  meenemen. Maar die zijn duur en zwaar. En dat terwijl elke gram in de rugzak telt. Ik breek er al een paar dagen mijn hersenen op. Toen ik dit gisteravond vertelde na de repetitie van Nootzaak kwam er een heel eenvoudige, goedkope en lichte oplossing voorbij: een driewegstekker.
Dan help je in ieder geval ook nog een andere pelgrim.


Met groeten Ton






3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat lijkt me een mooie route, dwars door het binnenland van Spanje. Via Madrid neem ik aan?

Ton zei

Hoi piet,
De route loopt ongeveer 100 km ten zuiden van Madrid en gaat door Toledo. Het is een prachtige tocht maar nogal rustig. We hebben er in ieder geval zin in.

Unknown zei

Geweldig idee ! Hebben jullie voor mij info over deze route? Dan kunnen we hem waarschijnlijk zo van ons huis in Sagra lopen. Groet René