dinsdag 4 juni 2024

Houtpulp

In een vorige blogpost liet ik dit papieren nestje zien. Waarschijnlijk van een of andere soort wesp.


In de palm wordt ook dit jaar een wespennest gemaakt. Ook van papier. Maar waar halen ze dat spul vandaan?



Nou, onder andere van de buitentafel.
Zat ik daar vanmorgen even rustig mijn kopje koffie te drinken kwam er een wesp aanvliegen en landde op het hout. Vervolgens schraapte hij met zijn bekje een laagje van het hout af.
Er bleef een lichte plek achter en pas toen zag ik dat er een hele berg met van die plekjes op tafel zaten. En je kunt ze ook voelen want er is een kuiltje ontstaan.



En water om van het houtpulp te maken is er ook. 


We blijven nog even bij de insecten. Bijen deze keer. De Metrosidero staat in volle bloei en de bijen hebben een feestje. De struiken gonzen ervan. Ze voorzien duidelijk in een stuifmeel behoefte
Een bij is te zien net boven de struik.


Met groeten Ton

4 opmerkingen:

Emie zei

Wat een feest daar bij jullie voor al die insecten!

Anoniem zei

Dag Ton, zou je jouw beste recept voor pastel de nata (nog eens) willen delen? Ik lees nog altijd met veel plezier jouw blog overigens!
Hartelijk dank!
Christine

Y. Schoutsen zei

Bijzonder om te ontdekken!

Anoniem zei

Goeiemorgen vanuit Navajas in Valencia. Net weer even bijgelezen. Prachtig dat kastje met die bloemen! Heel inspirerend …

En dat verhaal van de wespen vind ik ook mooi. In de zomer leggen we wel eens een stukje vlees apart op tafel en dan komt de wesp ook steeds een stukje afknippen met zijn kaken om het vervolgens tussen de voorpoten naar het nest te vliegen. Het opstijgen is dan soms wat wiebelig door het gewicht.

En wat goed dat je die bijenkorfwinkel ontdekt hebt, een heerlijke winkel vind ik dat, heb er nog een gietijzeren braadpan gekocht en oliekannetje! Vooral de keukenafdeling vind ik geweldig en ik word daar heel hebberig van!

Hier alles goed. Vrijdag verder door naar het Noorden!

Groetjes van M&K