woensdag 26 juni 2024

Zo’n man kan voor mij niet stuk

Wel wat vroeg op, maar dat gaf voldoende tijd om op het terras, met een kopje koffie en thee, nog even te genieten van het uitzicht. 
Dat gaan we de komende maanden wel missen.

Daarna het huis afsluiten en om half acht naar Malaga rijden, waar we de auto afleverden op een langparkeerplek en vervolgens op het vliegveld werden afgezet.
Vlekkeloos verloop.
Omdat we veel wandelspullen mee zouden nemen had Rick extra ruimbagage geboekt. Om die in te leveren stonden we ouderwets een half uur in de rij.
Daarna tijd voor koffie en een brownie.



Tenminste: dat dacht ik. Het werd koffie met pastelles. We zijn werkelijk verslingerd aan die dingen en zien ze dan ook overal in de vitrines liggen waar we ze ons eerder nooit zijn opgevallen. Ze waren heel lekker.

We vertrokken uiteindelijk met drie kwartier vertraging met een spiksplinternieuwe airbus. Die maakte nogal wat verontrustende krakende geluiden onder onze stoelen en het echtpaar naast mij sloeg dan ook geregeld een kruis.
Dat heeft blijkbaar geholpen want we zitten inmiddels op het Helderse balkon in zeer aangename temperaturen.

Je hoort eigenlijk niets meer van lange wachttijden bij bagagebanden toch duurde het een uur voordat de koffers van onze vlucht voorbijkwamen. Er werd dan ook veel en hartgrondig gemopperd.

Ook de treinen hadden last van vertraging, maar daar liepen wij eigenlijk heel goed doorheen.



Op station Sloterdijk kwamen er twee werklui de trein in. Een beetje sjofel zagen ze eruit en samen maakten ze nogal veel rumoer.
De man die niet in beeld is maakte steeds grapjes over de man met de plant. 
Jij denkt zeker dat je Jesus bent en die dooie plant weer tot leven wekt of zo.
Kijk, en als het over planten gaat ben ik alert. En helemaal om iemand te helpen die afgedankte planten meeneemt om ze een tweede leven te geven.
Dus sprong ik bij en vertelde de man dat ik elke afgedankte plant die ik in een container zie, mee naar huis neem en oppot. 
Zijn hele gezicht klaarde op en vertelde dat er best veel van deze planten doodgaan, maar dat hij er veel plezier aan beleeft.
Heerlijk om een gelijkgestemde tegen te komen.

Eenmaal in Den Helder eerst een softijsje. Voor het thuisgevoel, zei Rick. 
Maar het geschreeuw van de meeuwen en de zilte lucht gingen het ijs voor.


Met groeten Ton

4 opmerkingen:

Marleen zei

Welkom in Nederland, mannen! En alvast heel veel voorpret voor de 4daagse xxx

Anoniem zei

Wat goed en dapper dat je voor de plantenmarkt opkwam! Karmapunten verdiend! Een tijd terug vertelde ik je dat ik in Spanje een enorme berg euphorbia’s aantrof, die doen het inmiddels daar allemaal goed in de tuin. De yucca’s zijn een ander verhaal, bij allemaal werden de groene bladeren bruin. Ik heb ze verwijderd en nu zijn het kale bruine stammen die ik in de ‘kinderkamer’ heb gezet. Ik denk dat ze de tijd nodig hebben om weer uit te lopen. Mijn gevonden agaves doen het wisselend, de kleine compacte doen het uitstekend, maar die met de lange bladeren niet. Ik kijk het nog even aan. Groetjes, Elisa.

Charlie zei

Altijd leuk een ontmoeting met gelijkgestemden en dat in de trein. Welkom in Holland!

Marthy zei

Welkom in Nederland en goed dat er veel mensen zijn die van planten houden. Deze wereld moet groener.