maandag 15 augustus 2022

En ik maak soep

Zeker vanwege de adrenaline deed ik zaterdag nog wat klusjes en rustte Rick lekker uit.Zondag was het precies andersom: ik deed niets en pakte Rick samen met de vriendin het te schilderen balkonhek aan.

Nu kan ik niet echt helemaal niks doen dus verzorgde ik de BBQ en deed dat op een voor mij ongekend zentempo. We zaten een paar heerlijk rustige uurtjes buiten maar om tien uur taaiden we af. 

Vanmorgen eerst de was doen in de lavandaria en terwijl die draaide namen wij een heerlijke koffie en een onweerstaanbare croissant gevuld met creme.

Ondanks de feestdag van Maria ten hemelopneming gingen de werkzaamheden hier gewoon door. Naast de schilderwerken werd er door de heer des huizes gehakt en gebroken.


Tussendoor ruimden wij het puinen maakte ik een grote pan tomatensoep


en plukte een paar kilo rijpe vijgen om jam te maken. Er zitten nog bergen vijgen in de boom en eigenlijk zou ik over een paar weken graag nog eens langs komen voor een jamcampagne.


Een wat onregelmatige verzameling potten, fles en bakje maar het is hier met een verbouwing die gaande is wel wat op kamperen gaan lijken. Maar daar draaien wij onze handen inmiddels niet voor om zolang we maar een echt bed hebben en een stoel om op te zitten.


Hier wordt het schilderwerk geïnspecteerd.


De boeren zijn begonnen met het omploegen van de akkers. Kleigrond is het en wat voor klei? Wat een ontzettend grote kluiten, ze lijken wel groter dan de Apenijnen op de achtergrond en waar ik nog steeds blij van ben dat ik daar niet doorheen hoef.


Met groeten Ton 

6 opmerkingen:

Unknown zei

Tomatensoep, vijgenjam, klusjes. Het lijkt me dat jullie daar heel veel voldoening uit halen. Groeten Bernadette

Willem zei

Tot mijn 18e verjaardag was het fenomeen "Maria ten Hemelopneming" voor mij helemaal onbekend; geboren en getogen in Midden-Drenthe en daar waren Rooms-Katholieken net zo zeldzaam als het groengeel gevlekte stenenvretertje. Op 15 augustus kwam ik met bromfietspech kwam te staan in Limburg. Begin jaren '60 werd het daar nog stevig gevierd, want in geen velden of wegen was een reparatiewerkplaats te vinden die open was. Dat werd dus een camping opzoeken in de omgeving van Roermond en pas de volgende dag kon de brommer gerepareerd worden.
Toch was, achteraf gezien, die vakantie wel leerzaam; door de aanwezigheid van drie opvangkampen voor Molukkers in mijn directe woonomgeving, was ik wel bekend met 15 aug voor de capitulatie van Japan en de jongste zus van mijn moeder was op die dag ook jarig, maar dat het ook een officiële RK-feestdag was, heb ik toen geleerd en ben de rest van mijn leven niet vergeten.

Marthy zei

Al die klusjes, het is weer eens wat anders dan de Appenijnen bedwingen. Wij hebben gefiets gisteren 15 augustus, Marie l’Assomption, Maria ten hemelvaart. Jawel, Frankrijk is overwegend katholiek, dus dit wordt fanatiek gevierd. Alle winkels waren dicht, iedereen was vrij.

Emie zei

Goed en zinvol bezig, Ton. Fijn voor jullie gastheer en vrouw.

Mevrouw Niekje zei

Ooohhhh croissantjes met creme, wat heerlijk!! Net als een tompouce vind ik alles met gele room of creme om te smullen. Vanille of mokka, allebei even lekker. In Frankrijk mag ik dan ook graag een eclair (of twee of drie) eten tijdens onze vakanties. Maar straks ga ik dromen van een croissant met creme. Welterusten!

Anoniem zei

Haha, die tenen op de foto! Ik ben altijd met een half uur wel klaar met bbq-en. Knap dat je het zen deed.
Groetjes
Christine