dinsdag 25 juni 2019

Op de valreep

Vanmorgen waren de eerste bloemen geopend van de Stephanotis. Prachtig en de geur........ hemels.
Rick had er een hard hoofd in of hij de bloemen nog zou zien voordat we zouden vertrekken. En ja dus. Maar dan ook wel echt op de valreep want om 8.00 uur worden we opgehaald om naar het vliegveld te gaan.

Mijn moeder zou trots op me zijn want ze vond het heel wat als ze haar plant in bloei kreeg. Nu waren de omstandigheden voor haar wel moeizamer. Hier is de plant duidelijk meer op zijn plek dan in een Nederlandse huiskamer met centrale verwarming.







Afgelopen dagen hield ik me bezig met een tip die me wel wat lijkt. 
De zon is hier altijd al behoorlijk krachtig maar hoogzomer wil je die echt niet te lang op je huid voelen. Wij kunnen dan in de schaduw van een boom gaan zitten maar voor planten is er geen ontsnapping mogelijk.
Laatst las ik dat je planten af kunt afdekken met...... afgeknipte takken. Nu zijn die er voldoende bij de containers en daarmee heb ik planten die niet aan het watersysteem staan bedekt, o.a de Aloës. 


Het ziet er niet uit maar we zijn er toch niet. En..... voor een zoon van een bollenkweker is het afdekken van planten, lees bollen, eigenlijk heel normaal.



Ik hoop dat het werkt en de planten de hitte, droogte en het felle zonlicht goed doorstaan.

En nu: loslaten die hap.


Op naar het hoge noorden waar het minstens net zo warm is als hier.


Met groeten Ton





2 opmerkingen:

Petra zei

Hoi Ton, heb je daar nou ook Oleander op de grond liggen? Daar had ik nou graag een paar stekken van gehad, zonde maar ja als jouw planten het dan maar overleven 😉 dan is het toch nog ergens goed voor geweest. En die Stefhanotis die had mijn moeder ook altijd, en die geur heerlijk. En nou las ik laatst dat je/jullie rondje Schagen gingen wandelen, zin in koffie onderweg ? Altijd welkom als ik thuis ben en je tenminste door mijn dorp wandeld. Groetjes Petra

Ton zei

Hoi Petra, Ja, dat zijn Oleandertakkken en ik heb er voldoende van om te stekken te maken of om over planten te gooien. Dus stekken kan ik je wel geven als je wilt. Een koffiestop tijdens het wandelen is altijd welkom. Voor donderdag a.s. staat het rondje Schagen op het programma en gaat voor een flink deel over de Omringdijk. We kunnen wat afspreken. Je kan een reactie op he blog zetten die ik dan niet publiceer en een afspraak regelen. Met groeten Ton