zaterdag 1 juni 2019

Nooit meer



Vorig jaar liepen we van Torre del Mar naar Malaga. Een afstand van ongeveer 31 kilometer.
Nooit meer zeiden we nadat we thuis waren. Ongeveer tien kilometer liepen we langs de doorgaande weg, die dan weer wel door de landerijen gaat. Een zelfde afstand door suburbs waar het stoepie op, stoepie af was met slechts zicht op.... nou uh straat. De rest was leuk over de boulevard en een oud spoorlijntje langs strand. 

Welke wandeling gaan we doen, wilde Rick gisteren weten.
Misschien toch nog een keer naar Malaga?

Ik speurde de route af via Google om te zien of we er toch een wat mooiere route uit konden halen. En ja dat leek te lukken want over een groot deel gaf Google een soort weg aan over het strand.

We gaan het zien.

Vanmorgen om 8 uur op pad.


Langs de weg maar nog zo heerlijk stil op het gezang van de vogels na. 



Deze bergen zijn gebruikt als steengroeve.


En de Osbornstier staat hier nog fier, inclusief zijn testikels. Daar wordt al een paar jaar door geloofsfanatici tegen geageerd omdat het ‘verkeerde gedachten oproept’. Tja, bij wie?


Na tien kilometer bleek er echt een verhard pad te zijn. Lekker over de zee turen en zo af en toe bij de huizen naar binnen gluren.



Er stonden ook hele mooie moderne tussen.



Dit stuk van de kust is eigenlijk nog weinig touristisch en we zagen er dan ook maar een paar mensen op het strand. Het maakt ook een nog wat rommelige indruk en er was nog ruimte voor een paar laatste restjes natuur.



Pancratius maritimus. Een paar jaar geleden raapte ik wat zaden op en inmiddels heb ik een stuk of twintig, weliswaar nog piepkleine, bolletjes in de tuin.


Helemaal nieuw voor ons was deze groene muur. Ik word wel blij van dit soort dingen ook al is het natuurlijk nogal onnatuurlijk.





Vanaf Rincon de la Victoria liepen we over het oude spoorlijntje, inclusief tunnels. 



Dit zijn de oude stationnetjes en oei, er begon iets te dagen. Staat zo’n zelfde gebouwtje ook niet op het busstation van Torre del Mar? En die brug op de eerste foto van dit blog? Is dat geen spoorbrug? Er blijkt een spoortraject te zijn geweest tussen Torre del Mar en Malaga. Het leuke deel dat we vorig jaar al herkenden en het verharde strandeel dat we vandaag liepen. Wellicht liep het andere deel, inclusief de brug, langs de weg die we vanmorgen liepen. Ach zo steek je nog eens wat op.



Anyway. Door het laatste tunneltje gekomen is er zicht op de toren van de betonfabriek. Daar moeten we nog langs.


Links is een prachtig zicht op de baai van Malaga.

Wat zien we op hetzelfde moment rechts?



Ach, ik ben sowiso wat links georiĆ«nteerd. 



Iets verderop is er wat hoger gelegen een wijk voor de ‘beter gesitueerden’.

Na ongeveer vijf uur wandelen is het behoorlijk warm geworden en wat doe je dan?



Mijn nieuwe, O nee toch.... Huawei telefoon heeft een stappenteller en bij uitzondering nam ik het ding eens mee op pad. 
Zes en een half uur later, 31 km verder en na 37498 stappen, stonden we op het busstation van Malaga. Bijna nog hoentjesfit, zonder lichamelijke ongemakkken.

Het ritme begint er dus al weer aardig in te komen.

Met groeten Ton







4 opmerkingen:

Petra zei

Prachtige route hebben jullie gewandeld hoor, en geweldige mooie foto’s. Wij hier ook gewandeld niet z’n stuk als jullie maar toch heerlijk.
Op bicicleta naar Sint-Maartenszee (stoer zonder vest, maar was net aan hier koude wind) gewandeld naar Callantsoog en weer terug. Lekker met de voetjes door het water. Het weer was heerlijk, morgen ook nog mooi weer zeggen ze, eerst zien dan geloven. Als het net z’n dag als vandaag word ben ik heel blij zo warm als bij jullie daar kan ik niet meer tegen. Gezellige zondag, groetjes Petra.

schrijfselsvanmij zei

Gaat goed!

Ton zei

Hoi Petra, Dank voor reactie en compliment. Hier denken we wel eens aan zo’n lekker Nederlands kustwindje waar nog een klein ‘frisje’ in zit. Na 20 km werd het hier toch ook wel een beetje afzien. Een goeie training voor de Nijmeegse want daar hebben we de laatste jaren geen last van de warmte terwijl we daar anderen wel over horen. Al met al hebben jullie toch ook behoorlijk wat beweging opgedaan. En vandaag maar een beetje in de schaduw blijven als de voorspellingen uitkomen. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Inge, Het gaat zeker goed en dat geeft een prettig gevoel want er staat een berg aan km voor ons klaar de komende maanden. Met groeten Ton