maandag 30 juli 2018

Pindabaas

Tijd vliegt als je niets doet.
Dus zijn er ineens weer vier dagen om.

Een beetje als mosterd na de maaltijd.

Uiteraard zat ook ik een uur voordat het spektakel zou losbarsten aan de oever van het kanaal. En met mij een stuk of twintig anderen. En dat laatste is nieuw voor mij want nog nooit keek ik met anderen naar een hemels evenement. Nou afgezien van twee vrienden die samen met mij op Texel naar de Perseïden keken.

Maar het spektakel viel wat tegen. Eerst duurde het een uur voordat er überhaupt iets te zien was maar dat gaf voldoende tijd om met de camera te klooien. 



Het viel me tegen om het toestel tijdens de lange sluitertijd stil te houden. Het vliegtuig is daardoor wel heel zichtbaar .



Nou ja, met voldoende licht van dit schip kreeg ik de maan er toch nog zichtbaar op.

En wat doe ik nog meer?




Een beetje op de loungebank hangen en kijken naar de mezen die pindakaas komen pikken. Na een paar dagen zag ik dat alle pindakaas was verdwenen en werd het tijd voor een nieuwe pot.


 En ik hoefde niet lang te wachten.







De schutting dient als wachtkamer.





De afgelopen dagen dag plukte ik ongeveer vijftien kilo bramen. Vanmiddag verwerkte ik een groot deel nadat ik links en rechts potten had verzameld. De grote pindabaaspot bevat een liter bramen puree. Niet dat zo’n grote pot heel handig in gebruik is maar ik ben er blij mee.




Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Unknown zei

15 kilo Ton!!!!!!!

Is de buurt al potten aan het sparen voor je😆?
Het mooie aan jou is dat ik mijn omgeving opnieuw ondek en waardeer😘

Ton zei

Ja, ik kreeg wat potjes van Karin en nog enkele van vrienden waar we op visite waren. De rest komt uit jouw voorraad. Het park en het Kanaal zijn waardevolle plaatsen om in de buurt te hebben.