dinsdag 24 juli 2018

Circus

Nijmeegse? Welke Nijmeegse?

De laatste blog vanuit Nijmegen vergat ik melden dat ik zelfs de vierde dag geen blaar had. Hoe blij kan een mens zijn?

Had ik vorig jaar na de Nijmeegse nog een dag of vier moeite met lopen vanwege een ontstoken teen. Dit jaar was ik zaterdag gelijk een kieviet en was ik ‘s middags al weer in Alkmaar om te kijken naar de buitentrap van de Grote of Sint- Laurenskerk. Hoog en indrukwekkend.
Ondanks mijn milde hoogtevrees ga ik die binnenkort gewoon beklimmen.Het circus is inmiddels verder getrokken en staat in Velsen om op hond Pien te passen.En met een hond wandel je. Dus liepen we door het park en zagen we de torens van de Velsertunnel. Een totaal ander gezicht dan normaal vanuit de auto.Ze zijn eigenlijk best wel mooi. Zeker zo gespiegeld in het water van het park. (Ff googelen: ze zijn gemetseld met een miljoen, gedeeltelijk geglazuurde stenen in 9 kleuren.)

Het park is smal maar goed ontworpen zodat je daar eigenlijk helemaal niet zo’n erg in hebt. Het loopt van Heemskerk door tot aan het Noordzee kanaal.En voor verkoeling wilden wij dan ook helemaal, nou uh, een kilometer of zo, naar het Noordzee kanaal lopen zodat Pien lekker kon waden.Nou, zei Rick, het ziet er  hier wel erg industrie achtig uit.
Ja, maar wat mij opvalt is dat de natuur zijn weg weet te vinden. In dit geval wel met hulp maar toch, ze piept overal doorheen. Best een breed kanaal trouwens.En er werd ook in gezwommen. Wie weet ga ik dat komende dagen ook wel doen met de voorspelde temperaturen.En de reiger stond eindeloos te wachten op een voorbij zwemmende vis.

Al lopend zag ik iets wat me heel blij stemde: bramen. Heel veel en groot.

Met groeten Ton
2 opmerkingen:

Emie zei

Mooie foto's Ton en gefeliciteerd met het blaarloze bestaan.

Ton zei

Hoi Emie, Dank voor het compliment en ja, wellicht volgend jaar ook blaarloos op pad naar Rome.