zondag 24 december 2017

De accu is leeg

Ook vannacht sliepen we bijna 12 uur en werden pas om 9.35 wakker. 
Ongehoord laat, zeker voor mij als ochtend mens.

Wel heerlijk om hier in het hoge noorden te wonen. Weg van grote drukte. Vrijdagavond in Heiloo puilde de supermarkt uit van waanzinnig winkelende mensen. Ik vergelijk de kerstgekte met de feedingfrenzy die zich soms in de dierenwereld voordoet als er teveel voedsel voorhanden is. Gister in Den Helder werd er normaal gewinkeld in de DEKAmarkt. Het was wat drukker dan eerder in de week maar van gekte geen sprake.
Wel waren er een paar producten uitverkocht waarvan ik dat niet verwachtte: spruitjes en sperzieboontjes. En die wilde ik nu net hebben. Dus stond ik vanmorgen als bijna de enige klant in de winkel. Heerlijk.

Maar van het predikaat ‘zonnigste stad van Nederland’ hebben we nog niet veel gemerkt. Nu is het in heel Nederland wat somber volgens de NOS site.


Het kostte dan ook wat moeite om naar buiten te gaan, want wat zitten we tevreden te wezen in ons kraaiennest, maar eenmaal op de dijk stormde de wind vrijelijk door de haren en zagen we zowaar een iets lichter grijze vlek in het wolkendek. Ik pakte snel mijn fototoestel om het unieke moment vast te leggen maar het scherm gaf de melding: accu leeg. Dat was jammer want even later lag De Hors op Texel in het zonlicht. Weliswaar een halve minuut. Maar toch.

Vanmiddag kregen we visite wat niet alleen heel leuk was maar ik kreeg ook een kado.
“ Ik lees je blog met veel plezier en zag dit in een winkel staan en dacht meteen aan jou als Jantje Ongeduld.”


Een zandloper. Daar kan je in alle rust drie kwartier naar kijken.

Al werkend in huis ontdekken we wat dingen die niet niet lekker gaan. Tijdens de afwas sta ik precies met mijn kop voor het kastje waar de mokken instaan en de koffie en thee moeten echt dichter bij de waterkoker staan. Omdat de waterkoker op de goede plek staat verhuisde de koffie naar rechts en staan de mokken in de voormalige koffiekast.
Rick kan niet bij de spullen die op de bovenste planken staat dus dat heb ik een plank lager gezet en worden, ieder geval voorlopig, de bovenste planken nergens voor gebruikt. Ruimte zat.

Gister was het een dag van klussen. De laatste spullen verhuisd en daarmee is Malle Pietje ook gearriveerd want de piepkleine berging staat vol met schatten en twee fietsen. 
Lukte het Rick om de tijdelijke router aan te sluiten. Dus kan ik weer zelfstandig internetten zonder gebruik te maken van de Iphone van Rick. Zelfs de TV, die ondanks de drukte werd afgeleverd, kreeg hij geïnstalleerd.

Kortom: we zijn er klaar voor.

Ik wens iedereen mooie Midwinterfeesten en een nieuw jaar met redelijkheid toe.

Met groeten Ton


Geen opmerkingen: