zaterdag 24 juni 2017

Heerlijk helder heidens

Gisteravond daalden we onze berg af voor een echt Spaans feest.

Het van oorsprong heel heidense maar door de Christelijke kerk overgenomen zonnewende feest.
San Juan oftewel Johannes de doper.
Het heidense zit er trouwens nog behoorlijk in want dit feest is een pannacee voor zeer uiteenlopende zaken. Wil je een partner vinden, rijkdom, geluk, gezondheid en nog wat zaken dan dien je over vuur of een golf te springen of een duik in het water te nemen. 
Maar lekker eten en drinken doen de Spanjaarden ook net als zingen en dansen. Kortom een levendige avond en nacht want als wij om 1 uur naar huis gaan zijn we echt de enigen die met de auto het grote parkeer terrein verlaten.

Trouwens zou het niet beter zijn om wat meer heidense feesten te vieren? Ze lijken mij een grotere gemene deler te hebben dan religieuze festiviteiten. Die laatsten verdelen en de eersten zijn zo universeel dat iedereen ze aanspreekt. Want lijkt dit niet ook heel erg op de Meierblis zoals dat op Texel wordt  gevierd? 

Anyway: het was heerlijk op het strand. Een klein briesje, lagere temperaturen dan rond Los Zuecos, een groepje aardige mensen, eten en drinken.

De meesten op het strand maar er ligt ook een aardig bootje.


Om 12 uur worden lichtjes opgelaten


Vuurwerk afgestoken De brandstapels in de hens gezet


En gaat men het water in


En met wie zaten we dan op het strand? Met een groepje Nederlanders want ook die zoeken elkaar op in het buitenland. Net als b.v. de Engelsen dat doen en de Denen ongeveer als de Turken dat doen in Nederland en de Marokanen, de Engelsen etc.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: