vrijdag 13 mei 2016

Dwars pisser

Vanmorgen vroeg ga ik even snel nog wat boodschappen doen, lekker voor de drukte uit.

Jammer dan met één kassa open en zeven mensen voor me.

Daar stond ik met mijn fles wijn voor de gasten en de gisteren vergeten pot groene zeep en filterzakjes.
Iedereen mopperen dat het belachelijk was dat er maar een kassa open was en dat de caissière geen inzicht had en om een 'kassabij' had moeten vragen. Ze hebben ook totaal geen inzicht hier.

Mijn eerste gedachte was ook niet geheel fris maar onder het geweld van de negativiteit word ik dan de rust zelve en ga filosofische dingen zeggen.

Met mijn navelstaren van de afgelopen weken zie ik dat ik dit mijn hele leven al doe. 
Iedereen drinkt cola, ik niet. Iedereen naar Spanje op vakantie, ik naar Israel. Niemand van mijn familie die contact had met mijn zus, ik wel. Waren afrikaantjes ( voor de duidelijkheid: plantjes met de Latijnse naam Tagetes) in de tuinwereld uit de gratie. Mijn plantenbakken stonden er jarenlang vol mee. Iedereen laaiend over de Beattles .......

Zo had ik ook een 'tweede moeder': buurvrouw die eigenlijk een beetje een barse vrouw was, waar veel kinderen uit de straat een beetje bang voor waren. Ik at er in de jaren dat ik op de lagere school zat minimaal twee keer per week. En had niet het lef om iets negatiefs over buuf te zeggen.
Mijn broers en zussen hadden me meteen op de kast als ze het volgende rijmpje opzegden.
Buurvrouw Koning 
Holle bolle boning
Holle bolle binkert
Weg met die stinkert

Ach je moet altijd een prijs betalen.

En buuf was altijd aan het poetsen waarbij ze heel hard neuriede. Ze gebruikte altijd groene zeep, azijn en soda. En deze week hoorde ik dat deze oude schoonmaakmiddelen nog steeds heel goed werken en beter zijn voor het milieu. Nu gebruik ik wel azijn en soms ook soda, voor het schoonmaken van jampotten, maar geen groene zeep.

Dus neuriede ik wat af vandaag. Want groene zeep lijkt me deze dagen toch wel een beetje tegendraads.


De foto is voor de kleur.

Met groeten Ton