vrijdag 18 september 2015

Troost

Wesp

Verf

Vlotter

Wolk

Heerlijk daggie.

Gelukkig waaide het vanmorgen een beetje zodat we niet meteen hoefden te schilderen. Ach een mens, laat ik voor mezelf spreken, pakt alles aan om niet aan het werk te hoeven.
Dus eerst een ontbijtje buiten in de zon. 
Maar omdat ik gewoon niet zo goed kan stilzitten ging ik in de tuin werken. Eerst wat verdroogde planten wegharken. Daarna wat snoeien. Vervolgens wat klooien aan het watersysteem. 
Auw. Ja lummel. Je kan ook niet op teenslippers in de tuin werken. Ben ik op een wesp gaan staan.
Dan maar een kopje koffie buiten in de zon. Ja en toen konden we het niet langer uitstellen want het was windstil en zijn we de hekken gaan schilderen.

Gelukkig heb ik de bougainville volgens de regels aan het hek bevestigd dus die kon eenvoudig losgehaald en weggeduwd worden. 


Ziet er wel een beetje triest uit want die prachtige bloemen liggen nu voor oud vuil op de grond. Nou ja, morgen kan ik het geheel weer aanbinden.

Na al die jaren ben ik nog steeds onzeker als ik iets moet regelen in Spanje. 
Het water depot blijft doorlopen omdat de vlotter de toevoer niet goed afsluit. Dus zit ik de eerste dagen hier steeds aan dat ding te frummelen in de hoop dat ik het kan fixen. Nee dus. Bij de de derde poging, vanmorgen, viel er iets af en zonk naar de bodem. Tja, vanmiddag dan toch maar eerst naar Eduardo.
In mijn beste Spaans kon ik hem uitleggen wat er aan scheelde. Kreeg een compliment van zijn vrouw voor mijn goede uitspraak en hij keek niet alleen blij omdat het geen klussie was met een verstopte afvoer maar ook omdat ik de diameter van de aanvoerbuis kon te melden.
Donderdag middag komt ie.

Voor de thuisblijvers heb ik een schrale troostfoto. Hier is het ook (een beetje) bewolkt hoor.


Met groeten Ton

Geen opmerkingen: