maandag 9 juni 2014

Open bekjes

Lijkt dat nou zo of zijn er meer vogeltjes dan in het begin?
Ik denk dat dat zo is, antwoordde ik.  De tuin is al veel groener dan in 8 jaar geleden en de bomen zijn al veel groter te worden dus zijn er meer schuil en nestelplaatsen.

Vanmorgen ging ik lekker wat in de tuin doen. Onkruidjes verwijderen, wat extra water geven, een gebroken takje wegsnoeien en bladbemesting op de sinaasappelboompjes spuiten. 
Die boompjes heb ik twee jaar geleden geplant en staan nog steeds te strijden: ga ik groeien of ga ik dood. In april heb ik voor de eerste maal bladbemesting gespoten en het lijkt of één boompje daar goed op reageert.
Dus stond ik lekker wat aan die boom te knoeien, takje eraf, dood blaadje wegtrekken en opeens zie ik een nestje met nog piepkleine kale vogeltjes. En waarom ik ze zag was omdat ik met mijn hand een takje wegduwde en er ineens 4 bekjes opengingen.
Nu is het een klein nest maar waarom bouw je dat als vogelouders in het kleinste boompje uit de hele tuin? Niet eens een meter hoog.


Duidelijk te zien hoe droog het al is in de natuur maar dankzij het irrigatiesysteem leeft mijn sinaasappeltje nog.

Vervolgens heb ik een uur op de uitkijk gestaan om te kijken wat voor vogeltjes het zijn. 
Ik ga het even opzoeken in het wildlife boek, zeg ik tegen Rick, als ik ze heb gezien. Ze zijn zwart en hebben een witte bef.
Als ik het boek opensla blijkt dat de helft van alle vogels een witte bef hebben dus ik heb geen idee welke het is.


Met groeten Ton

Geen opmerkingen: