maandag 2 juni 2014

Niet te hard smeken

In Galiciƫ raakte ik maar niet uitgekeken op dat overvloedige sappige weelderige groen.
Niet zo heel ver onder de oppervlakte had ik het gevoel dat ik dat groen in Andalusiƫ toch wel een beetje mis. Zeker in de zomer, als ik met mijn Nederlandse idee van zomer = mooie natuur, in een nagenoeg volledig in rust zijnde, verdroogde omgeving zit. Ook mooi maar anders.
De afgelopen winter is hier veel te droog geweest en toen ik gisteren naar de omgeving en de tuin keek vond ik het er voor juni al zeer verdord uitzien. Waar anders het onkruid nog lekker groen en bloemrijk is, was het nu al bijna bruin en uitgebloeid. Je zou toch bijna smeken om meer regen.
En daar moet ik voorzichtig mee zijn lijkt het.

Weken hebben we gelopen door Spanje en bijna altijd was het prachtig weer. Uitzondering was natuurlijk Galiciƫ maar dat is eigenlijk ook weer niet uitzonderlijk omdat het daar altijd regent. Toch deerde die nattigheid ons niet echt omdat we lekker twee weken naar de Andalusische zon zouden gaan.
Maar......... er is iets geks aan de hand zei de weervrouw van TVE. Het noorden van het land heeft zon en het zuiden krijgt regen.

Eergisteren was het al een beetje inestabile maar hebben we, nadat het bewolkt werd in de bergen, tot laat in de middag aan de kust in de zon gezeten.
's Avonds regende het echter een paar keer als een gek maar gisteren zag het er redelijk uit en ben ik het zwembad gaan schoonmaken. Zo rond een uur of elf werd de lucht donker en waren de bergen niet meer te zien. Het begon te onweren en daarna regende het pijpenstelen met soms zelfs een beetje hagel.









Dat hield de hele dag aan maar vandaag was het gelukkig weer stralend blauw en ben ik lekker klusjes in de tuin gaan doen.
Omdat de grond nat is kan ik het onkruid er makkelijk uittrekken.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: