woensdag 11 september 2013

Het paradijs

Vanmorgen kreeg ik het volgende artikel via FB. Helemaal naar mijn hart
Klik hier voor artikel.

Mijn blog heeft pas zin als het hele Volkskrant artikel is gelezen.

Ik herinner me de bouw van ons huis. Gezwoegd hebben de bouwers, in de hitte, met weinig apparatuur zonder geklaag.
Daar stonden ze op het, naar Andalusische normen, zeer schuine dak de dakpannen vast te metselen. Alle specie werd met de hand gedraaid en vervolgens met een emmer aan een touw opgehesen. Inderdaad niet heel erg economisch maar we konden niet/nooit zeggen dat ze niet doorwerkten. We hadden zeer beslist bewondering voor hun arbeidsethos.

Nadat ons huis afgebouwd was kregen we berichten dat de vuilstortplaats van de gemeente Torrox zou worden gesloten en er op die plaats een betonrecycling fabriek zou komen. Dat zou ongeveer in een straal van drie kilometer veel stof geven. Laat niet alleen een deel van het natuurpark binnen die cirkel liggen, ook ons huis. Ongeveer 100 omwonenden zijn toen een rechtszaak gestart om die plannen tegen te gaan. (Daar hebben we trouwens niet veel van gehoord) Vanmorgen reden we langs de bewuste plek en zag ik dat er flink veel graafwerk was verricht. Overal waren terrassen gemaakt die vervolgens zijn beplant met mangobomen.


Dat zijn dan weer de voordelen die een crisis kan hebben. Want het paradijs dat Spanje heet, mag niet verkwanseld worden door er een tweede Nederland of Duitsland van te maken.

Met groeten Ton


Geen opmerkingen: