Het is elke morgen weer een verrassing wat er rond huis en tuin afgeleverd is. Poepjes op de mat of braakballen op het terras, veertjes van een opgevreten vogeltje en nu de afgelopen week al twee keer een avocado.
Nog een keer over marmelade.
Gisteren maakte ik nog maar weer eens een pan met jam. Rick lag gedrogeerd op de bank nadat er een kies was getrokken.
Nu had ik van het vorige maaksel een potje aan onze oudere Engelse dame geven om te beoordelen.
Het was lekker, zei ze, maar het zag er niet zo mooi uit. Meer suiker moet er in zodat het helderder wordt.
En dat deed ik.
50 % Suiker zit er nu in. En natuurlijk is het nog lekkerder dan de minder zoete die ik eerder maakte. Maar omdat we niet zoveel suiker willen eten worden deze potjes dus kadootjes.
En nu ik het proces min of meer onder controle heb ga ik marmelade maken voor de baasjes van Bas om in de B&B bij het ontbijt te serveren.
Ik maakte de foto eigenlijk omdat de zon zo mooi op het potje scheen.
En dat deed ze vlak voordat ze onderging.
Met groeten Ton
Met groeten Ton
9 opmerkingen:
Het leven een nieuwe richting uit. Ton, marmelademaker.
leuke die pakketjes ‘s-morgens voor het huis, maar wat is er te zien op de 1ste foto? het lijkt wel een ouderwetse kogel?
Hoi Thérèse, Het is een leuke hobby. Kost weinig en duurt lang. Met groetenTon
Hoi Charlie, Het is een van de avocado’s. Met groetenTon
Idd, bij jullie vallen de sinaasappels van de bomen. En het houdt je van de straat. Succes met de productielijn.
wil je svp in de eerste regel het woord verassing veranderen in verRassing, krijg er hele rare beelden bij
dank je
Hoi Berber,
Done.
Ik veras elke dag een paar blokken hout om het huis te verwarmen. Misschien dat ik daarom een erretje vergat?
Met groetenTon
Hallo Ton, je blogtitel deed me denken aan alle thuisbezorgservices hier in Spanje. Daar maken wij hier, in tegenstelling tot in Nederland, totaal geen gebruik van. Op vrije dagen rijden we richting kust voor een goed Menu del Dia. Jammer dat Nederland dat niet kent. Gezellig tafelen, uitzicht op zee of een knus pleintje of in een smal straatje onder de balkons en dan op je elf-en-dertigste lunchen. Heerlijk. Al kook ik ook graag met al die mooie verse groentes met veel meer smaak dan in Nederland. Groeten, Elisa
Hoi Elisa, Bij ons op de berg, diep in de campo, wordt nauwelijks bezorgd. Maar wij dalen wel graag de berg af voor een menu del dia. Heerlijke gewoonte in Spanje. Met groetenTon
Een reactie posten