zondag 23 juni 2019

May peace prevail


Time flies.

Ten minste: If you have fun.

Zo wandelden we donderdag naar Torre del Mar om daar Thomas te ontmoeten. Het was niet alleen leuk om elkaar weer eens te zien en te spreken maar ook heerlijk om van een super lange pauze te genieten. Zo namen we niet alleen een verlaat ontbijt maar ook nog een uitgebreide lunch. Daarna vroeg de ober of we bleven voor supper. Maar dat was wat te gek want dat is in Spanje gauw een uur of negen ‘s avonds.




Vrijdag was het concert van Coro de Cómpeta.

Onderstaande is de enige redelijk gelukte foto. 
Hier zingen we als kwartet ‘Elegance’ uit Hello Dolly.




Het was een prachtig concert.
Het koor bestaat in deze samenstelling pas een jaar en ik vind het dan ook bijzonder om te horen dat de samenklank zo goed is. Meestal duurt het een aantal jaren om dat te bereiken. Mijn verklaring is dat dat komt doordat er in het Verenigd Koninkrijk een grotere zangtraditie is dan in Nederland. Meer dan een keer was ik geraakt door de harmonie. 
Het publiek vond het geweldig. Dat was duidelijk te merken aan het enthousiasme en de donaties die werden gegeven bij het verlaten van de zaal.

Uiteraard zongen we als heel koor maar ook solo’s, duetten en kwartetten. De dirigent speelde twee korte nummers op de klarinet begeleid door Rick op het keyboard en Petit Fleur met begeleiding van het koor. Al met al een heel afwisselend programma.

Wonderlijk genoeg was ik nauwelijks nerveus terwijl ik samen met Rick Perhaps love van John Denver zong en twee kwartetten. Normaal gesproken genoeg voor klam zweet in de handen en ernstige twijfel aan mijn kunnen. Maar niets van dat alles. En voor mij staat het vast dat dat komt dat er iets in mijn ‘zijn’ is verschoven. 
Het heeft te maken met de boosheid die ik maar steeds voelde en waarvan ik inmiddels weet waar die vandaan kwam en steeds beheersbaarder is.
Waar ik me een aantal jaren geleden bewust was dat ik geen volledig expressie had omdat er altijd iets van faalangst was om voluit te gaan gaat het nu een stuk plezieriger en relaxter.
Met als gevolg dag mijn volume enorm verbeterd is en het overbrengen van de intentie van het lied een stuk beter gaat. Wel sta ik er nog steeds bij als Houten Klaas dus dat wordt volgend aandachtspunt want daar zal ook wel iets zitten. 
Mooi onderwerp om tijdens de wandeling naar Rome eens in onderzoek te gaan.

Zaterdag was de afsluiting van het zangseizoen. Dat werd gehouden bij de voorzitter thuis waarbij eenieder een gerecht meenam. En ja, met Engelsen kan je wel aangenaam verpozen. En natuurlijk ‘did we linger’ in het succes van het concert. 

Tja, dan is vandaag wel weer een beetje gewoon. Maar ook weer ongewoon want het was koud en mistig tot een uur of drie. 



Tijd om te beginnen het huis te kuisen en de rugzakken in te pakken. Ook deed ik een laatste poging om mijn pet aan te passen zodat de oorkleppen niet steeds opwaaien waardoor de oorrandjes aan het meedogenloze zonlicht overgeleverd zijn.
Ook borduurde ik er May Peace Prevail op. 



Lijkt me wel toepasselijk, niet alleen voor de wandeling maar ook in deze tijd, trouwens al-tijd.


Met groeten Ton





11 opmerkingen:

Marthy zei

Je staat er inderdaad nog een beetje bij als een houten klaas maar wat ontzettend fijn voor je dat je zoveel beter in je vel zit zodat dat zelfs je zang ten goede komt. Ik had graag jullie concert willen horen, lijkt me prachtig.

Ton zei

Hoi Marthy, Die houten Klaas moet maar eens aangepakt worden. Tegen de tijd dat ik 95 ben, heb ik het wellicht allemaal door. Volgende concert is in Nederland. Je bent van harte welkom. Met groeten Ton

Bertiebo zei

Wanneer in Nederland en waar, Ton?

Ton zei

Hoi Bertie, Dat is nog niet helemaal zeker maar waarschijnlijk de eerste week van April en in Den Helder. Leuk als je zou komen. Met groeten Ton

Emie zei

Leuk die pet! April 2920, wat een eind weg nog. Maar wie weet ...

Ton zei

Hoi Emie, Die pet ga je in het echt zien en ja, dat concert duurt nog even. Dat is wel een beetje het nadeel van wonen op twee plaatsen er moet lang van tevoren geplanned worden. Met groeten Ton

schrijfselsvanmij zei

Succes met inpakken enzo. Een cursus bewegingstherapie?

Ton zei

Hoi Inga, Dank en bewegingstherapie? Ik ben lenig genoeg maar wat gefrustreerd. Met groeten Ton

Anoniem zei

Hoi Ton mooi dat het druk was met het koor heb je ons niet gemist.
Wanneer vertrekken jullie?

grt
Jan

Ton zei

Hoi Jan, Afleiding genoeg hier om jullie niet elke dag te hieven missen. We staan klaar om te gaan. Bussie komt zoooooooo. Met groeten, ook aan Syl, Ton en Rick

Ton zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.