vrijdag 6 april 2018

De rijp lag op de daken

Het voordeel van een nieuw appartement is dat het zo goed geïsoleerd is. De temperatuur in de woonkamer was vanmorgen nog steeds 19 graden terwijl de thermostaat op 17 stond ingesteld.

En buiten was het echt wel koud.


En dat vogels niet gek zijn bewijst de meeuw die lekker warm bovenop een schoorsteen zit. Kijkt ie nou niet heel tevreden?Bij aankomst in Den Helder stond er ineens zo’n leuke kleine voorjaarsbode op de bar. Dank M.

Over lentebodes gesproken. We eten vanavond peultjes. Peultjes uit eigen tuin. De Spaanse tuin wel te verstaan want hier is het nog wat fris en vroeg voor peultjes. Ik moest er wel een dag of zes voor plukken en sparen want van vier planten komt nu eenmaal niet voldoende om een weeshuis te voeden.
Trouwens ook nu is aanvulling van worteltjes vereist.Vroeguh, toen ik nog jong was werkte ik samen met een man die niet alleen schilderde maar ook verwoed fotograaf was. Heel vaak wees hij me dan op op zaken die hem opvielen. B.v. de structuur van een verweerde pallet, kleurcombinaties van dingen die toevalligerwijze bij elkaar waren gekomen of een doorkijkje waardoor er een onverwachte vorm was ontstaan.
Ik vond het altijd boeiend en ik probeer nog steeds op dit soort dingen te letten.
Tijdens de wandeling over de dijk zag ik dit visje liggen. Het lag als gepoetst zilver te blikkeren in het zonlicht en trok daarmee van verre al de aandacht. Wat me opviel was het lijnenspel van de schubben.Thuis gekomen de foto flink uitvergoot en dan wordt het eigenlijk een abstract schilderij. 
Als je dit zou schilderen denkt iedereen dat het niet bestaat, alsof de verbeelding met je aan de haal is gegaan, zei mijn collega dan.


In ieder geval liepen we naar Nogal Wiedes voor een kopje koffie.
Nee, we nemen geen Mounchoutaart hoor zeiden we van tevoren flink. Maar zij die zo sterk zijn als natte vloeitjes, zaten een half uur later gewoon te smikkelen.

Met groeten Ton

6 opmerkingen:

www.vakantiehuisinfrankrijk.be zei

Lekkere taart - die monchou!!!!!!

Anoniem zei

Wij laten het water van de wasmachine al jaren naar de tuin lopen
Ook van de keuken (andere pijp) loopt (ergens anders) de tuin in scheelt liters minder water geven aan de planten

Jan

Ton zei

Hoi Jan, Ik wil dat ook graag doen maar dan moeten wel de leidingen veranderd worden.

Anoniem zei

Ga je dan wat anders doen ipv waspoeder?
Groetjes Christine

Ton zei

Hoi Christine, Als je interesse hebt kan ik je beter aanraden om te googelen voor complete info. Ik weet er zelf ook nog niet veel van maar wil de zelmaakzeeprecepten uit proberen. Het brouwsel dat ik heb gemaakt is o.a. voor de bonte was. Met groeten Ton

Anoniem zei

Ik wacht je expirementen nog even af. Ben ook aan het mulchen, al is de mulch wat grof. Zou eigenlijk een hakselaartje willen, maar voor mijn stadstuin is dat wel heel luxe...