woensdag 9 november 2016

Een wat moeizame dag en nou heeft Trump ook nog gewonnen

Heerlijk geslapen in ons knusse saunaatje.

Daar leek het niet alleen op met al dat cederhout maar ik had het ook heel warm vannacht.

Om zeven uur op pad en eerst een ontbijt halen. Rick die kiest meestal iets wat heel veilig is. Iets met brood of zo. Ik probeer messtal wat. Toen het eten werd gebracht werd het meteen duidelijk: ik kreeg een bald vol met allerlei lekkere dingen inclusief een stuk gerookte makreel en Rick aleen een slap wit kadetje met ei en en worstje. En Misosoep natuurlijk maar dat vind hij niet lekker dus dat krijg ik dan altijd.

Het zonnetje scheen al prachtig op de roodkleurende Amberboom.


Je kan sowiso zien dat de bladverkleuring onder weg is.


Bij de supermarkt, waar Rick een aanvulling op zijn ontbijt kocht, zat deze prachtige zes centimeter grote nachtvlinder op de voordeur. Eerst dacht ik dat het een vastgeplakt verdord blad was. 


We kozen er weer voor langs de zee te lopen. Toch duurde het een kilometer of tien saaie kilometers langs een drukke weg voordat we de zee zagen maar toen was ie er ook echt. 
Als je goed kijkt zie je het eiland Kyushu.


Waar krijg je dit uitzicht, vroeg Rick retorisch.
Nou, in Japan dus.


Na de aanleg van de nieuwe tunnels zijn de oude geschikt gemaakt voor wandelaars en fietsers.


Sommige inhammen van de zee zijn heel diep en bieden bescherming aan teelt van mossels of kokkels  oid. We zagen veel van die drijvende huisjes/ werkplaatsen.


Er zou een mooie hut zijn bij een Onsen, openbaar badhuis, maar dat vonden we niks. Om te beraadslagen namen we nog wat lekkers bij een Konbini. Dat is dan weer zo'n handig supermarktje met warme hapjes, koffie en ander gemak spul.
Terwijl we buiten in de zon zaten te snacken zagen we deze dame voorbijschuiven. Ze ging naar haar groententuintje waar we haar wat later zoete aardappels zagen rooien.


De dag was een beetje moeizaam. De route was het eerste deel nogal saai en druk. Het tweede deel wilde het maar niet lukken om wat te eten en waaide het als een gek. Ook het vinden van een slaapplaats wilde niet vlotten dus zitten we nu in een hotel. Dat is heerlijk maar gaat, wat mij betreft, tenkoste van het pelgrimsgevoel. 

Morgen wordt opnieuw regen voorspeld maar de voorspellingen lopen nogal uiteen dus ga ik van de beste uit. 

Met groeten Ton
Geen opmerkingen: