vrijdag 11 november 2016

Wij reizen met licht gemoed......

de mantel dekt ons warm en goed.

Het is tenslotte Sint Maarten vandaag.

Om vijf uur stopten de werkzaamheden en namen we afscheid van onze weldoeners.

"Ja maar jullie konden toch ook niet in die hut slapen met onze machines, lichten en werkzaamheden." Dat maakten we op uit het gesprek wat we nog hadden met de opzichter en the boss.

Ons heerlijke onderkomen met de zeer weldadige verwarming, net boven Rick's hoofd te zien.


Dus vertrokken we al in het donker. 
Het heeft zo ongeveer de hele nacht flink geregend maar nu was het weer lekker droog. Met het weer blijven we mazzel. De meeste regen die er is gevallen is steeds 's nacht gevallen en we hebben zodoende nog maar twee regendagen gehad waar we de poncho's moesten gebruiken.


En wat loop je dan lekker.

8 Kilometer tot het ontbijt en de eerste tempel. Eerst nog zwaar bewolkt maar later kwam de zon er toch weer een beetje doorheen. Het bleef wel behoorlijk fris.

Dit zijn wel zo'n beetje de eerste stralen die zagen op het bospad maar de tempel. Zo zie je maar: er is altijd wel een streepje licht in het duister.


Heb je die in Nederland ook? Oefenplekken voor motor-en autorijscholen? Het was er een drukte van belang. Achteruit inparkeren, keren op de weg, een vrachtwagen die onder een stortkoker moest zien te komen. Bijzonder om te zien, ook omdat we er van boven op neerkeken en alles in slowmotion gebeurde. 


Op de nokken van de traditionele Japanse huizen staan vaak mooie beelden. Maar deze op de hoek van een tuinmuur is ook mooi en beter te fotograferen.


Uiteindelijk kregen we Hollandse luchten boven Oostenrijkse bergen waar we elk moment July Andrews verwachtte.


We verblijven nu in een hotel in Ozu City waar we morgenochtend de rugzakken kunnen laten staan om zonder bagage naar de Bekakku tempel 7 te gaan. Een klimmetje tot 650 meter en een wandeling van 18 km.

We kwamen net onze Japanse mede pelgeim Kenzo weer tegen, die we voor het laatst op de kaap bij tempel 38.
Hij heeft voor ons twee nachten in een minsuku geregeld want dat blijkt niet zo makkelijk voor buitenlanders. Maar daarover later meer.

Met groeten Ton

Wat we wensten.

Tempel 43 Meisekiji

Voor een vredevol en liefdevol universum.
1 opmerking:

Elly Jührend zei

Hoi Ton en Rick,

Als jullie in nu Matsuyama zijn: Starbucks heeft goeie WIFI. Is tegenover het grote overdekte winkelcentrum. Je komt er met de tram langs.
En natuurlijk ook in de Youth Hostel of in Sen Guesthouse, mochten jullie besluiten om het er even een paar dagen van te nemen in Matsuyama. Dogo Onsen, in het voetenbad onder de klok, het kasteel bekijken etc.
Alleen tempel 51 is al een dag rondkijken waard! Er is ook tsuyado in een groot rommelig gebouw. Zie ook mijn dagen 40 en 43 in 2013
http://www.ellyjuhrend.nl/ehime/dag40.html
Het museum, de reliefs etc. En het grote beeld van Kükai boven de tempel.
Er is ook een mini-88 tempelroute op die heuvel.

Ki o tsukete en ganbatte ne!

Take it easy, take it slow... het komt soms op mij over of jullie haast hebben, misschien onterecht, het is mijn gevoel maar..

Met vriendelijke groeten,

Elly Jührend
Rozenstraat 28
1815 XX Alkmaar
+31 6 31 78 89 56
+31 72 5115 688

www.ellyjuhrend.nl
Wandelen met Kūkai