zaterdag 23 januari 2016

Gevlogen

Zen. 

De laatste maanden loop ik regelmatig, het lukt niet altijd, heel zen te jutten. Lekker relaxed en genietend van de rust en al het moois waar mijn oog op valt. Nu het de laatste weken veel kouder is, ligt het zenwandeltempo te laag om handen en voeten warm te houden en zou ik eigenlijk ff een stukje sneller moeten lopen of kniebuigingen moeten maken om weer een beetje warm te worden. 

Toen ik gisterochtend terug kwam van jutten bij paal 9 zag ik twee roofvogelbeesten doezelen in een flauw zonnetje in dit hokje. 
Snel, dacht ik, maak een foto. Maar voordat ik met verkrampte kouwe vingers mijn toestel had gepakt en ingesteld was er een gevlogen.


En over vliegen gesproken. De tickets naar Japan zijn geboekt. Joepieeeeeee. Kijk, zo wordt de 88 tempelroute steeds concreter. Tien oktober vertekken we en hebben dan 65 dagen om 1200 kilometer te wandelen.  Ruim voldoende en we kunnen dus onderweg ook eens rustig een dagje op een mooie plek blijven.

Ook concreet is het nieuwe zangroepje. Cinco of Zinko. In ieder geval zijn we met zijn vijven. Drie dames en twee heren.
Gisteravond heerlijk twee uur gezongen, nieuwe ideeën opgedaan, concertdatum vastgesteld en gelachen om de onwennigheid van het zingen zonder muzikaal leider. Dat probleem gaan we trouwens te lijf door om de twee weken met zijn allen naar een zanglerares te gaan.

Met groeten Ton