donderdag 12 maart 2020

Beurs

Oef, die Van Gaasteren puzzels zijn niet eenvoudig. Zeker zonder voorbeeld.
Het duurde dan ook drie dagen voordat deze  in zijn geheel op tafel lag. 


Tijdens het in elkaar zetten van ‘Get well soon’ dwaalden de gedachten steeds af naar het echtpaar waar ik de puzzel afgelopen zondag van kreeg. De man van het echtpaar kreeg enkele weken geleden te horen dat hij aan een spierziekte lijdt. Voorwaar weer even om bij stil te staan.



Dan stelt mijn doorgeprikte Dupuytren streng niets voor. Nu stelde het ook niet veel voor want alleen de prik van de verdoving was onprettig en de behandeling zelf was in een poep en een zucht voorbij.
Kijk maar naar je hand zei de arts na twee minuten punniken.
Ah,  ik zie drie kleine gaatjes. Is dat alles?
Nee, je moet naar je pink kijken, die is helemaal gestrekt.
Ik was helemaal verbaasd.
Daarna wilde de dokter weten wat ik als tuinier van de klimaatverandering vond.
Maar hoe weet u dat ik tuinier ben, wilde ik weten.
Nou ik lees altijd eerst de dossiers en jij bent hovenier.
En het is dan gewoon leuk om met een gelijkgestemde over permacultuur, herbebossing en plukbossen te praten.


Dit autootje stond gisteren voor de deur. Zou het bedrijf de na de heersende virusuitbraak de C van de bedrijfsnaam hebben afgehaald?

Met het nieuwe pakket aan maatregelen dat vandaag werd afgekondigd, wordt ons vertrek naar Spanje wel wat onzeker. En onze gratis boekengeschenk treinreis naar Roermond van zondag a.s. hebben we afgeblazen. Zelfs over het feestje van Rick’s zestigste verjaardag dubben we.
Wel haalde ik in navolging van een groot deel van de rest van de Nederlanders een pak toiletpapier ook al zei ik steeds dat het een beetje raar is om toiletpapier te gaan hamsteren bij griep. Het is tenslotte geen NORO.


Maar inmiddels, zittend op de bank onder een dekentje voelt de handpalm wel wat beurs aan. 

Met groeten Ton

18 opmerkingen:

Petra zei

Hoi Ton wat een leuke puzzel, ziet er heel gezellig uit. Dat met je pink ziet dan weer een stuk minder gezellig, en kan me voorstellen dat het zelfs wat pijnlijk is. En ja met al die regels, kan Spanje zomaar ff worden uitgesteld. Ik was vanmiddag naar de film, en hoor net van vriendin dat we waarschijnlijk mazzel hebben gehad omdat alles met meer als 100 mensen afgelast gaat worden. Het is evengoed wat!! Heel veel beterschap met pink/hand groetjes Petra.

Sjoerd zei

Sinds dat wij in Utrecht zijn geweest zijn daar ook behoorlijk wat gevalletjes Corona...

Anoniem zei

Beterschap met je hand! En beter even low profile hier blijven.....

Ton zei

Hoi Petra, Het houdt allemaal wat. Ik laat het maar over me heen komen en Nederland is ook goed om te zijn al valt het weer wat tegen. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Sjoerd, Nee het waait niet zomaar over be bang. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Vlasje, Zal ik doen. Alleen naar de Hospice. Met groeten Ton

schrijfselsvanmij zei

Beterschap met je hand!
Ik hoop dat jullie naar Spanje kunnen afreizen, tot nog toe is Spanje grotendeels groen gebied, maar ja, jullie vliegen vanuit een land vol noodmaatregelen. Wij gaan niet naar Oostenrijk: alles is gesloten, skigebieden dicht, thuis is meer dan genoeg te doen in en rond huis en tuin dus wij vermaken ons wel.

Ton zei

Hoi Inge, Dat hopen we natuurlijk wel maar als echte Stoïcijn (ahum) nemen we het zoals het komt. Ik kan alleen niet zeggen dat er hier ‘ genoeg te doen is’ en IK MIS MIJN TUIN? Met groeten Ton

sjannesblog.com zei

Nog even doorbijten Ton! Het waait vast een keer over, dat virus.

Ton zei

Hoi Jeanne, zeker in Den Helder met al die wind. Met groeten Ton

KnutzEls zei

Beterschap met je hand. En overwaaien zal het wel, later kunnen we misschien ook nog wel lachen om al die maatregelen.

Ton zei

Hoi Els, Dank, het gaat goed. Ja, en we kunnen leren van de tentoongestelde menselijke gedragingen. Met groeten Ton

Emie zei

Gaat het al wat beter met de hand? Ja Ton, dat missen van die tuin, ik herken het zo. Maar lekker veel wandelen en uitwaaien dus.

Ton zei

Hoi Emie, Het gaat goed met de hand. Die tuin mis ik maar en daarvoor zou ik liever in Spanje zijn maar mocht ik een Corona besmetting oplopen zit ik toch liever in Nederland. De dijk biedt voldoen uitwaai mogelijkheden. Met groeten Ton

Christa zei

Hey Ton

Leuk om weer wat van je te lezen was je effe kwijt om het zo maar te zeggen ,maar het gaat goed met jullie en zijn in nederland ja Spanje nu even moeilijk maar ook dat gaat weer over.

Wij hebben ons huis verkocht en gaan verhuizen naar drenthe en gaan Drenthenieren om het zo maar te zeggen .Dus komen elkaar steeds minder tegen wat ik heel jammer vind maar ik blijf je volgen en groetjes aan Rick.

Groetjes Christa

Ton zei

Hoi Christa, leuk om weer wat van je te horen en wat leuk dat jullie gaan Drenthenieren. Wel toch weer anders dan jullie eerdere plannen. De wereld is kleien dus wie weet waar je elkaar gaan treffen. ? Met groeten Ton, ook aan M

Y. Schoutsen zei

Hoi Ton, ik schaam me een beetje voor mijn late reactie, maar ik heb dan ook een tijdje niet meer in je blog gelezen. Nu doe ik een soort inhaalactie. Haha. Ik was (ben) helemaal verbaasd dat ik jullie in Nederland zie verblijven in plaats van Spanje, maar dat zal door de Corona-tijd zijn. Ik ben een beetje onder een steen aan het leven, met als voordeel dat mijn boek nu echt opschiet. Ik heb overigens ook Dupuytren en zag nu dat je dat dus kunt laten doorprikken. Klinkt eng...had je er veel last van? Heel veel lieve groetjes van Yvonne (Schoutsen)

Ton zei

Hoi Yvonne, Beter laat dan nooit en je bent weer op de hoogte van ons reilen en zeilen. Er zitten ook voordelen aan de crisis en aan onder een steen leven. Die behandeling van de Dupuytren was een peulenschil, een paar dagen gevoelig en tijdens de oefeningen wat ongemak maar het geeft een goed resultaat. Met groeten Ton