vrijdag 26 december 2014

Ultiem

Geen gesteggel met de vraag wat we gaan eten. Geen supermarkt gevecht over het laatste onmisbare ingrediënt waar zonder de Kerst een volledig mislukking zou zijn. Geen af te leggen visites, kerkbezoeken of uitnodigingen.

Hoe heerlijk kan kerst zijn. Het vieren van de terugkeer van het licht. Kunstboom met twinkelende lampjes, haard die om 8 uur 'smorgens brandt, geur van hyacinten, een ontbijt van havermoutpap met rozijnen, kaneel en appel ( hoe zonnig kan een ontbijtje zijn?) daarna kopjes koffie met opgeklopte melk en plakjes zuurdesem speltmeel rozijnen brood. 

We doen heerlijk niets. Nou, niets anders dan tevreden zijn. Samen lezen op de bank. Een beetje in de vlammen staren. 

Jullie betekenen dan niets voor de maatschappij, zou mijn vader zeggen. Maar doen we dan echt helemaal niets?

Jawel. Voor het ultieme kerstgevoel zingen we met Nootzaak twee dagen tijdens het buffet in Hotel Den Helder. Zingen zo zacht dat we het geroezemoes van stemmen en geklater van bestek niet overstemmen. Krijgen in de pauzes complimenten terwijl we de heerlijkste gerechten op onze borden mogen laden. Obers vullen onze glazen bij. Zelfs over de vuile vaat hoeven we ons niet te bekommeren. 

Is er dan echt niet één klein zorgje? Wie er op Egbert zou willen passen? Nee zelfs dat niet. We kregen een verzoek of er op onze smurf gepast mocht worden.

Doe voor ons nog maar een paar van die dagen.


Met groeten Ton

Geen opmerkingen: